Populære sporter
All sport
Vis alt

Helland forsvarer unggutt: – I RBK ser vi på sølv som nederlag

Stian Thelen

Oppdatert 20/11/2017 klokken 18:08 GMT+1

Pål Andrè Helland har kastet sine sølvmedaljer, men mener Botheim kunne ha gjort det på en litt annen måte.

Rosenborg Helland

Foto: Scanpix

  • Se Rosenborg – Real Sociedad torsdag klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Etter å ha kastet sølvotrofeet i søpla etter tapet mot Molde i G19-finalen i helgen, ble Rosenborgs unggutt Erik Botheim irettesatt av klubben. 19-åringen la seg fullstendig flat før kampen mot Viking søndag for måten han håndterte tapet lørdag.
– Det jeg gjorde er ikke i tråd med hverken mine eller klubbens verdier. Jeg gikk langt over grensen og sender en uforbeholden beklagelse til NFF, Molde og Rosenborg, sa Botheim søndag formiddag.
  • Gå ikke glipp av innspurten av Eliteserien med Eurosport Player.

Helland har kastet sine sølvmedaljer

Nå får imidlertid unggutten støtte av Pål Andrè Helland. RBK-profilen har selv ikke spart på sølvmedaljer, men mener Botheim kunne løst det på en litt annen måte og har forståelse for hvorfor unggutten handlet slik han gjorde.
– Altså, det var litt måten han gjorde det på. Jeg har kastet alle sølvmedaljene mine, jeg også. Men man trenger ikke å gjøre det så hele verden får det med seg. Når man fysisk kaster den, kan det se litt feil ut, sier Helland til Adressavisen.
– Han var veldig skuffet over å tape etter å ha ledet 2-0. Selve grunnideen med det han gjorde, er at han ikke ønsker å bli minnet på at han har tapt.
Saken fortsetter under videoen:

– I Rosenborg ser vi på sølv som nederlag

Botheim fikk et innhopp på en halvtime mot Viking og er kun èn kamp unna å bli seriemester med Rosenborg. Etter kampen mot Viking var unggutten ute på Lerkendal-gresset og jublet med pokalen for at Rosenborg er seriemester 2017 sammen med blant andre Helland.
Hendelsen lørdag skapte reaksjoner i sosiale medier. Helland sender et lite stikk til de som har gitt 17-åringen kritikk for episoden.
– Jeg tror ikke det er så mange RBK-supportere som syntes dette var så dårlig gjort. Det er vel heller de som vanligvis ikke vinner, og setter pris på sølv, som ikke likte det Botheim gjorde, men i RBK ser vi jo på sølv som nederlag, avslutter Helland til Adressavisen.
  • Se Rosenborg – Real Sociedad torsdag klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame