Populære sporter
All sport
Vis alt

Skår i gull-gleden for RBK - ny skadesmell for Helland

Espen Blaker

Oppdatert 19/11/2017 klokken 21:01 GMT+1

Pål André Hellands skademareritt vil ingen ende ta. I søndagens gullfest mot Viking måtte han ut før halvtimen var spilt.

HellandSkade

Foto: Eurosport

Rosenborg feiret sitt 25. seriemesterskap med å slå tabelljumbo og nedrykksklare Viking 2-0 i den 29. serierunden søndag kveld.
Se høydepunktene i videovinduet (saken fortsetter under):
picture

Rosenborg feiret gullet med 2-0 mot Viking

Men det var ikke bare fryd og gammen for de fremmøtte på Lerkendal. Etter bare en halvtime måtte Pål André Helland nok en gang ut med skade etter å ha holdt seg til leggen.
– Verden raser jo sammen i noen sekunder. Jeg føler meg sterk og i fin form, så dette får fysioene og de andre i støtteapparatet ta på sin kappe. Nå har vi byttet mellom gress og kunstgress om en annen, og både leggen min og Anders Konradsen sin sa stopp i dag, sa Helland til Eurosport.no etter kampen.
27-åringen har allerede gått glipp av sju Eliteserie-kamper denne sesongen, og nå tyder alt på at han også mister det viktige Europa League-oppgjøret mot Real Sociedad på torsdag og sesongavslutningen mot Odd neste søndag.
– Dette er vi dessverre blitt alt for vant til å se. Han er evig skadeforfulgt, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.

Ny Bendtner-scoring og keepertabbe

Nicklas Bendtner sendte RBK foran etter bare åtte minutter, da han avsluttet Samuel Adegbenros strålende forarbeid med å ski ballen i åpent mål.
Scoringen var danskens 19. i Eliteserien, og dermed er «Lorden» i rute til å bli toppscorer når det gjenstår én runde. Stabæks Ohi Omoijuanfo blir stående på 17 scoringer etter å ha bommet på straffespark i kampen mot Sogndal.
Like før pause doblet Anders Trondsen trøndernes ledelse på et langskudd som Viking-keeper Iven Austbø burde klart å avverge, ifølge Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
Det var panelet i «Fotball Direkte» enige i.
– Den skal han ta. Den kommer fra langt hold, og går i tillegg ganske midt på mål, sa tidligere Viking-trener Ian Burchnall.
– Problemet hans er at han beveger seg etter at skuddet har gått. Da er du i trøbbel som keeper, la Eurosports fotballekspert Thomas Myhre til.
Flere mål ble det ikke, og Rosenborg kunne starte gullfeiringen etter 2-0 i sesongens siste hjemmekamp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame