Populære sporter
All sport
Vis alt

Ett poeng på to kamper – dette grepet skal få RBK på rett kjøl

Jonas Moen Rye

Oppdatert 19/03/2018 klokken 11:48 GMT+1

Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen har planen for landslagspausen klar.

kåre ingebrigtsen

Foto: Eurosport

Rosenborg har ikke akkurat fått en «flying start» på året Eliteserie-sesong. Ett poeng etter to spilte kamper er fasiten – fem mindre enn serieleder Molde.
De fleste forventer fortsatt at RBK-maskineriet sakte men sikkert skal rulle i gang, og på stødig vis til slutt kontrollere inn nok et seriemesterskap.
– Det er langt igjen, men det har vært en trå start. Vi gjør en OK match mot Kristiansund, men ikke noe mer. Vi må bare fortsette, så kommer nok poengene, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter 2–2 mot Kristiansund lørdag.
Med to uker til neste Eliteserie-runde, har Ingebrigtsen nå god tid til å se på detaljene som skal begynne å vippe kampene i RBKs retning. Et av dem er videoanalyse.
Med flere sentrale spillere borte på landslagsoppdrag den første uken, har Ingebrigtsen bestemt seg for å bruke ekstra tid på gjennomgang av video.
– Vi må se på hvorfor det ble som det ble. Det handler om å utvise større kynisme i avgjørende perioder av kampene, sier Ingebrigtsen til Adresseavisa.
Rosenborg-kaptein Mike Jensen, som forsvinnner landslagsoppdrag for Danmark, sammen med Nicklas Bendtner og Jacob Rasmussen (U21), mener bruk av video kan gi svar, særlig mot motstandere som lørdagens.
– Når vi møter lag som legger seg så lavt som Kristiansund, må vi bli flinkere til å se hvor vi faktisk har rom å spille i. Vi skapte ikke nok sjanser i etablert angrep, sier Jensen.
Midtbanemannen poengterer imidlertid at trønderne skapte nok sjanser til å sikre tre poeng mot Christian Michelsens menn, og mener marginer også spiller inn i sesonginnledningen.
– Vi vet at vi er «all right» i det offensive, og at vi er dyktige til å score mål. Med litt mer flyt, ville vi ha scoret mange mot Kristiansund, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame