Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror Ruud når ny milepæl i storturnering: – Virker ikke sliten

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 06/10/2021 klokken 10:04 GMT+2

Casper Ruud har hatt en strålende sesong så langt, og med hele fem ATP-titler i 2021 er nordmannen den mestvinnende tennisspilleren dette kalenderåret. Nå venter Indian Wells Masters i California.

Casper Ruud jubler etter finaleseieren i San Diego Open.

Foto: Getty Images

Mandag gjorde Casper Ruud noe han aldri har gjort tidligere, nemlig å gå helt til topps i en turnering som ikke spilles på grus. Triumfen i San Diego er Ruuds første på hardcourt og hans sjette seier totalt i karrieren, der fem av disse har kommet i 2021.
– Det beviser at han hører hjemme der oppe, sa Discoverys tennisekspert Ola Bentzen, da vi snakket med han noen timer etter triumfen på hardcourten.
22-åringen fra Snarøya er rangert som nummer ti på ATP-rankingen, og er med det på stø kurs mot å bli en av de åtte deltakerne i ATP-finals i Torino.
Casper Ruud fikk derimot ikke hvile på lauvbærene veldig lenge, for kun noen dager etter at vår mann løftet trofeet i San Diego startet oppladningen til ATP 1000-turneringen Indian Wells. Og med spillere som Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev på startstreken, føyer Ruud seg inn i rekken av et stjernespekket felt i California.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Her får de pokalen av legenden

– Virker ikke sliten

Med såpass få dager mellom turneringene er det lett å tenke at Ruud er sliten og mett. Discoverys ekspert tror derimot ikke det er tilfellet, og at godfølelsen fra San Diego kan gi nordmannen et fortrinn i Indian Wells.
– Det at han kommer fra en turnering er bare en fordel for Casper. Han vant finalen ganske lett (6-0, 6–2, journ.anm), så det var nok ikke noe stor anstrengelse for han. Det er vanligvis et ganske høyt nivå i 250-turneringene, og spillere pleier å være litt kjørt når de vinner turneringer, men det tror jeg ikke er tilfellet med Casper nå. Han er nok bare innstilt på å fortsette i samme gode spor, sier tennisekspert Christer Francke.
– Casper har vist at han kan vinne to og tre turneringer på rad uten problemer, og han virker overhodet ikke sliten, legger han til.

Bra trekning

Casper Ruud er er seedet som nummer seks i Indian Wells, med Daniil Medvedev (1), Stefanos Tsitsipas (2), Alexander Zverev (3), Andrey Rublev (4) og Matteo Berretini (5) foran seg. Natt til onsdag ble tablået offentliggjort, og der ble det klart at vår mann står over første runde og møter spanske Roberto Carballes Baena (om han slår en kval-spiller i første kamp) i den 2. runden.
– Dette er en bra trekning for Casper. Nå tror jeg ikke at han er så avhengig av en god trekning ettersom han har såpass høy seeding og er i kjempeform, men trekning er viktig uansett, for det er alltid noen spillere som kan overraske, understreker Discoverys ekspert Christer Francke.
Slår Ruud spanjolen i den andre runden, skal han opp mot vinneren av Lloyd Harris og Alejandro Davidovich Fokina (om han slår Steve Johnson). Christer Francke tror Ruuds motstander blir sørafrikanske Lloyd Harris i 3. runde.
– LLoyd Harris i den tredje runden er det første tøffe hinderet, før det ser ut som at Casper møter Diego Schwartzmann i den fjerde. Casper har hatt et godt tak på Schwartzmann, forteller Discovery-eksperten.

Tror på semifinale

Slår Ruud argentineren, som er seedet som nummer ti i Indian Wells, venter gigantene i kvartfinalen og semifinalen.
– Det går mot Andrey Rublev i kvartfinalen og Daniil Medvedev i semien, men det er ingen enkle kamper i en Masters 1000-turnering. Det spilles kamper stort sett hver dag, så det er lite pause, fortsetter Francke.
Det er ventet at Ruud spiller turneringens første kamp natt til fredag.
– Jeg blir ikke forundret om Casper kommer seg til en semifinale, skyter Christer Francke inn.
Også ekspertkollega Ola Bentzen har troen på en semifinale for vår mann.
– Jeg tror det er helt realistisk med en ny kvartfinale, eller en semifinale for første gang på hardcourt i en sånn turnering, sa han til Discovery tidligere denne uken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame