Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoffersens «Sölden-spøkelse»: – Føler meg bedre forberedt

Eurosport
AvEurosport

Publisert 21/10/2022 klokken 14:14 GMT+2

Den meritterte alpinisten Henrik Kristoffersen har vært på pallen verden over, men i Sölden har det aldri stemt for Rælingen-kjøreren.

Henrik Kristoffersen.

Foto: NTB

  • Se verdenscupåpningen fra Sölden lørdag fra klokken 09:45 på discovery+
I de østerrikske alpene, hvor sesongen tradisjonelt sett starter hvert år, har Kristoffersen 5.-plass som beste plassering. Den kom i 2020, samme år som Lucas Braathen gikk til topps. Søndagens storslalåmrenn har Kristoffersen prøvd seg på sju ganger uten hell. Hans 72 pallplasser, 28 av dem seirer, har kommet 21 andre steder i verdenscupen.
– Jeg har kjørt fort i partier i Sölden og kjørt fort i omganger i Sölden, sier Kristoffersen til NTB.
Det bratte henget skal i utgangspunktet være en god match for 28-åringen.
– I Sölden er det nesten umulig å kjøre rent i henget. Man må nesten sette opp og bremse litt, og det har jeg ikke vært spesielt god på tidligere. I tillegg til at vi i fjor slet en del med utstyret og byttet ut en del ting, forklarer han.

Annerledes

Forholdene i Sölden kan være spesielle.
– Det er nok litt at det er bre, det er ikke vintersnø, og det kommer veldig tidlig, men: Jeg har alltid sagt tidligere at Sölden kommer tidlig, og det er bare noe med å komme seg gjennom på en ok måte, men nå er det litt annerledes.
Søndag braker det løs på Rettenbach-breen, og Kristoffersen er optimist.
– Det føles mer som at det faktisk går an å kjøre ganske bra og fort. Så får vi se. Uansett hvor bra man kjører på trening, har man ikke garanti for at man skal lykkes i renn uansett, så man må bare fortsette å gjøre jobben, sier han.

– Bedre forberedt

Ting ligger bedre til rette enn tidligere.
– Jeg føler meg bare bedre forberedt. Jeg har bedre utstyr som funker mye bedre og har generelt kjørt bedre på ski før Sölden nå enn jeg har gjort tidligere år, forteller han.
Norge stiller et sterkt og skadefritt lag på teknikksiden i alpint i Østerrike. I tillegg til Kristoffersen er dette de norske representantene som er på plass i Sölden: Lucas Braathen, Atle Lie McGrath, Timon Haugan, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Alexander Steen Olsen.
1. omgang er satt opp søndag klokken 10 med 2. omgang tre timer senere.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame