Populære sporter
All sport
Vis alt

Stenger bakken: Været truer verdenscupåpningen

Eurosport
AvEurosport

Publisert 21/10/2022 klokken 13:22 GMT+2

Det internasjonale skiforbundet (FIS) stenger renntraseen i Sölden én dag før verdenscupåpningen i alpint. Værforholdene truer helgens renn.

Slik ser det ut ved bakkene i Sölden fredag.

Foto: NTB

  • Se verdenscupåpningen fra Sölden lørdag fra klokken 09:45 på discovery+
Værvarselet for Sölden lørdag, da jentene skal i aksjon, er ikke spesielt bra. Det er stor fare for nedbør, og senere på dagen skal vinden også ta seg opp.
Det norske jentelaget hadde kommet seg opp på Rettenbach-breen fredag, og en treningsløype var stukket klar, men så kom meldingen om stengt trasé, opplyser sportssjef Claus Ryste til NTB.
Fartslaget med Ragnhild Mowinckel i spissen fikk gjort unna litt fartstrening før det ble stengt. Herrelaget har hatt barmarkstrening på timeplanen fredag formiddag.
Verdenscupen i alpint starter med storslalåmrennet for jentene klokken 10 med 2. omgang tre timer senere.
– Det ser litt rufsete ut, ja. Det gjør det. Vi har hatt en del avlysninger, spesielt på guttesiden de siste årene, sier Ryste.
I en pressemelding fredag morgen skriver FIS at de strenger rennbakken for å bevare forholdene så godt som mulig. Dermed vil ingen ha mulighet til å kunne trene eller stå på ski i traseen før kvinnenes storslalåm.
Åpningen for alpingutta ble avlyst både i 2017 og 2018. Ryste påpeker at vindretningen og -styrken er avgjørende, og han er positiv.
– Det vil være kjipt ikke å få kommet i gang. Men vi er en utendørssport og må forholde oss til sånn det er. Det må være trygt for utøverne, og vi håper det blir bra nok til det, sier han.
Herrene går i gang søndag med 1. omgang klokken 10. Da er meldt oppholdsvær, men vinden er meldt å være sterk.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame