Ny nedtur for Sarpsborg 08 i ellevilt straffebonanza

Malin Hamilton

Oppdatert 30/06/2020 klokken 14:50 GMT+2

Mikael Stahre og co står fortsatt uten poeng i årets Eliteserie etter 2-3 hjemme mot Strømsgodset

Ole Jørgen Halvorsen

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 2-3 (0-2):
Fire straffespark og bøttevis av både målsjanser og kontroversielle situasjoner sørget for et heseblesende oppgjør på Sarpsborg Stadion. Men selv om hjemmelaget var svært nære ved flere anledninger, klarte de aldri hente inn Strømsgodset.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):

Se høydepunktene: Sarpsborg 08 - Strømsgodset 2-3

S08-kaptein Joachim Thomassen skjulte ikke akkurat skuffelsen etter kampslutt.
– Det er en fucking joke de der jævla målene vi slipper inn, freste Thomassen til Eurosport.
For etter en svært lovende oppkjøring, står Østfold-klubben uten poeng etter de tre første serierundene.
– Vi var bunnsolide i sesongoppkjøringen, og nå har vi sluppet inn fire, fem pissemål. Det må vi bare luke bort med en gang. Vi må begynne å plukke poeng skal vi komme oss opp fra den her dritten, fortsatte Thomassen.
Se intervjuet med S08-kapteinen her (saken fortsetter under):

Sarpsborg 08-kapteinen frustrert etter nytt tap: – Fucking joke

Straffebonanza

Ole Jørgen Halvorsen var den første som fikk muligheten fra elleve meter, men misbrukte forsøket. Deretter var det bortelaget som fikk muligheten ikke bare en, men to ganger - og det med bare minutters mellomrom. Mikkel Maigaard gjorde ingen feil, og Strømsgodset kunne gå til pause med 2-0. Da var ikke S08-sjef Mikael Stahre særlig fornøyd.
Se Mikael Stahres reaksjon i pausen her (saken fortsetter under):

Stahre rasende i pausen: – Det er et mareritt

Mos, som hadde kommet inn for Jørgen Strand Larsen, tente håpet for hjemmelaget tidlig i den andre omgangen. Men det varte ikke lenge - like etter satte Johan Hove inn 3-1. Kampen tok fyr igjen da dagens fjerde straffespark ble utdelt, og Mos gjorde ingen feil. Men til tross for en voldsomt sluttspurt, med flere store muligheter, endte det uten poeng for Sarpsborg 08.

Uvanlig bom

Det var hjemmelaget som tok kommandoen på eget gress, og etter et par tøffe dueller mellom Mos og Niklas Gunnarsson skaffet førstnevnte straffespark etter kvarteret. Men normalt sikre Ole Jørgen Halvorsen misset fra elleve meter.
– Jeg prøver å gjøre sånn som jeg pleier å gjøre, det har stort sett funket, men nå er vi i motgang og det vil seg ikke, sa Halvorsen til Eurosport i pausen.
Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen mener bommen er et resultat av mangel på selvtillit.
– Han er normalt bombesikker, men det handler litt om situasjonen Sarpsborg 08 er i. De har fortsatt ikke scoret, de har ikke sevtillit, og da får man typisk litt høye skuldre, sa han i pausen.

To straffer på to minutter

For der hjemmelaget ikke benyttet muligheten fra straffemerket, gjorde Strømsgodset det både én og to ganger. I løpet av to minutter fikk gjestene to straffespark. Den første etter en klønete felling av Mohamed Ofkir, den andre etter en hands av Bjørn Inge Utvik.
Mikkel Maigaard satte begge straffene kontant i mål, og gjestene kunne gå til pause med 2-0.
– Vi spiller generelt en dårlig omgang, så vi er førnøyd med å lede 2-0 til pausen, sa Maigaard til Eurosport i pausen.

Fornyet håp

Hjemmelaget kom ut i hundre etter pause, og fikk raskt betalt. Halvorsen gjorde opp noe av skaden fra straffemissen da han fant Mos inne i boksen som headet inn reduseringen.
Men Sarpsborg 08 fikk seg en ny på trynet nesten umiddelbart. Lars Jørgen Salvesens forsøk ble reddet av David Miltov Nilssen, men på returen var Johan Hove på plass og satte inn 3-1.
Men kampen var langt fra over. Ti minutter før slutt pekte dommer Ola Hobber Nilsen på straffemerket for fjerde gang, og denne gangen satte Mos den sikkert i mål.
Etter det hadde hjemmelaget flere muligheter til å utligne, men verken Thomassen, Mos eller Halvorsen klarte å sette sine sjanser. Dermed endte det med sesongens tredje strake tap for Sarpsborg 08, som eneste lag i Eliteserien står uten poeng etter tre runder. Strømsgodset er på sin side oppe på fjerdeplass.

Slik startet lagene:

Sarpsborg (3-4-3): David Mitov Nilsson, Bjørn Inge Utvik, Nicolai Næss, Jørgen Horn, Sulayman Bojang, Anton Salétros, Gaute Vetti, Joachim Thomassen, Ole Jørgen Halvorsen, Mustafa Abdellaoue(Mos), Mohamed Ofkir.
Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra, Nick Mickelson, Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Sondre Fosnæss, Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard, Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.