Populære sporter
All sport
Vis alt

VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle

Joakim Opphus

Publisert 06/08/2022 klokken 14:14 GMT+2

Vålerenga har allerede landet to storfisker i Per Kristian Bråtveit og Stefan Strandberg, men ifølge VIF-leiren er ikke hovedstadsklubben ferdighandlet på den øverste hyllen.

Innrømmer lang forhandlingsprosess: – Han var sikkert drittlei meg

  • Se Vålerenga - Aalesund søndag fra kl. 20.00 på discovery+ og MAX
INTILITY ARENA (Discovery):
Sommeren 2022 har blitt brukt godt i Vålerenga Fotball. Flere spillere har gått ut dørene på Valle, men sterke signeringer har også ankommet Oslo-klubben så langt i sommervinduet.
Vidar Örn Kjartansson, Kjetil Haug, Ivan Näsberg og Albin Mörfelt har forlatt klubben, mens Aron Dønnum og Taofeek Ismaheel returnerer til henholdsvis Standard Liège og FC Lorient etter at låneavtalene deres gikk ut i sommer.
Inn har Per Kristian Bråtveit og Stefan Strandberg kommet. Begge med erfaring fra utenlandske ligaer og det norske landslaget. Klubben hentet også for noen få dager siden det 16 år gamle talentet Stian Sjøvold Thorstensen fra Rosenborg.

Gravd i lommeboka

Discoverys fotballekspert Petter Bø Tosterud har de to storsigneringene i hver sin ende av skalen.
– Bråtveit annonseres som en storsignering, så får vi se hvor god han er. Jeg hopper ikke like høyt i taket som alle andre av den signeringen, men keepersituasjonen til Vålerenga ser hvertfall bedre ut nå enn hva den tidligere i sesongen, forteller Bø Tosterud.
– Det er ingen tvil om at Stefan Strandberg er en kanonsignering. Det er meget godt håndverk at de fikk han på plass. Men de har nok gravd mye dypere i lommeboka enn hva de har lyst til å si, så det har nok kostet, sier han videre.
Dette sa Stefan Strandberg til Discovery etter han ble presentert som ny VIF-spiller.
picture

Strandberg til Discovery: – Om han er fornøyd, får du høre med han

Flere forsterkninger

Vålerenga er derimot ikke ferdig på kjøpefronten ifølge både sportssjef Joacim Jonsson og trener Dag-Eilev Fagermo, som også er på utkikk etter forsterkninger lengre frem i banen.
– Vi har hele tiden sagt at vi ønsker å fortsterke sentrallinja, sier Fagermo til Discovery og presiserer at neste på lista er en angrepsspiller i form av enten en kantspiller eller spiss.
– Det er det vi jobber med, så får vi se om vi greier det, sier han videre.
Sportssjef Joacim Jonsson bekrefter ønsket om en ny angriper, men at kvaliteten må være av topp dersom klubben skal hente noe.
– Vi får se om vi får det (kjøp av en ny spiss, journ.anm) i mål. Det er ikke sikkert, for vi er veldig, veldig kravstore. Vi søker på øverste hylle og hvis vi ikke klarer det, så står vi heller over og venter til neste vindu, sier Jonsson til Discovery og fortsetter:
– Vi kommer ikke til å signere noe bare for å signere noe. Det må være noe som kommer til å bidra til at vi blir bedre som lag. Det kommer nok til å bli færre Vålerenga-signeringer fremover, men det kommer til å bli kvalitet på de signeringene som vi gjør.
Det mener Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud er en god strategi.
– Det synes jeg er en fornuftig inngang. At de går mer for kvalitet fremfor kvantitet. Det er alt for mange som styrker bredden, synes jeg, men det er jo alltid 11 spillere som spiller fra start til hver tid.
Tidligere i sommer uttalte VIFs sportssjef til Discovery om sommervinduet. Dette sa han da:
picture

VIF-Jonsson lover signeringsrush: – Får se om vi klarer én i uka fram til august

Spissjakten

Vålerengas spissjakt har vært tydelig lenge og flere kjente navn har blitt linket til klubben i den siste tiden.
Ifølge TV 2 skal Vålerenga ha forhørt seg om å hente tidligere Molde-spiss Ohi Omoijuanfo fra Røde Stjerne, men spilleren selv sa nei. Klubben skal også ha lagt inn et bud på Haugesund-spiss Alioune Ndour også kjent som «Badou» ifølge samme kanal. Også Torgeir Børven skal ha vært i Vålerengas kikkert.
– De har jo prøvd seg på de som kan krype å gå av spisser. Jeg er meget spent på å se hvem til prøve seg på neste gang. De venter fortsatt på en spiss man kan stole litt på, sier Bø Tosterud.
Discoverys ekspert tror også at dersom Vålerenga skal finne spissen de mangler må de se til utlandet.
– Det finnes ikke så mange alternativer igjen nå i Norge som de kan får tak i. De får ikke kjøpt Akor Adams fra Lillestrøm for eksempel, så det er nok utenfor landegrensen de må se. Det hadde ikke overrasket meg om det var en svenske, danske eller islending som dukket opp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame