Oppdatert 27/06/2024 klokken 23:19 GMT+2

Eliteserie-kampen mellom Lillestrøm og KFUM hadde mye å by på torsdag kveld.

Det ble kastet tennisballer inn på Åråsen-matten torsdag kveld.

Lillestrøm - KFUM 2-1 (1-0)
Eliteserien er endelig tilbake etter en liten sommerpause, og 21.15 torsdag kveld ble oppgjøret mellom Lillestrøm og KFUM sparket i gang på Åråsen stadion.
Det tok derimot få sekunder før kampen måtte stoppes. Rettere sagt rakk spillerne kun å spille i to sekunder.

supporter-protest

Allerede i det første spilleminuttet ble det kastet tennisballer inn på Åråsen-matten fra LSK-supporterne, som en del av en VAR-protest. Dermed ble kampen stoppet i noen minutter, slik at banemannskapet kunne rydde unna ballene.
– Det er en litt surrealistisk opplevelse, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter at hundrevis av tennisballer trillet inn på den strøkne Åråsen-matten.
På tribunen kunne man se LSK-supporterne holde oppe et stort hvitt skilt med «Stopp VAR» i stor svart skrift, mens de sang «hater, hater, hater jævla VAR».
Rundt kvarteret etter stoppet i spillet kom kveldens første scoring på Romerike. LSKs midtbaneanker ,Marius Lundemo, slo inn en corner som midtstopper Espen Garnås headet i nota etter litt klabb og babb i feltet. Flere mål ble det ikke i første akt og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Dramatikk på tampen

Men fra start i andre omgang skulle Johannes Moesgaards gutter svare umiddelbart. Tre minutter inn i omgangen kom 1-1. KFUM-spiss Johannes Hummelvoll Nuñez vant ballen på hjemmelagets banehalvdel og fintet bort Garnås. Deretter banket 27-åringen inn sitt femte Eliteserie-mål for sesongen på elegant fint.
Rundt ti minutter etter utlikningen ble kampen stoppet for andre gang, etter en hendelse på tribunen. Dommer Mohammad Usman Aslam stoppet spillet, mens spillerne gikk mot sidelinjen. Ifølge TV2s kommentator skal en tilskuer ha kollapset på tribunen.
– Ifølge rapportene var det en som kollapset på tribunen. Vedkommende fikk god oppfølgning, og rapportene sier at det skal gå bra med tilskueren, sa kommentator Osnes etter hendelsen.
Kanalen skriver at det skal gå fint med tilskueren som har kommet til bevissthet. Etter noen få minutter var kampen i gang igjen.
Med fire minutter igjen å spille av ordinær tid kom også den avgjørende scoringen for hjemmelaget. Danske Frederik Elkær slo inn fra venstre og inne i boksen stanget Sander Moen Foss inn 2-1 for Lillestrøm.
Det ble også sluttresultatet på Åråsen torsdag kveld. Dermed klatrer Lillestrøm til en sjuendeplass på Eliteserie-tabellen, mens KFUM nå ligger på plassen under.