Publisert 30/06/2024 klokken 16:57 GMT+2

Alfred Johanssons menn gjestet søndag ettermiddag Viking på SR-Bank Arena. Der skulle de få det tøft.

Rosenborgs Erlend Dahl Reitan mot Gianni Stensness. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking - Rosenborg 4-2 (1-0)
Eliteserien startet opp igjen på torsdag og fredag etter en kort sommerpause. Søndag var det duket for nok en kamp i den norske toppdivisjonen, da Rosenborg tok turen til Stavanger.
Og det var hjemmelaget som skulle starte best søndag ettermiddag.
Rundt kvarteret inn i første akt ble Vikings Nicholas D’Agostino liggende nede innenfor bortelagets sekstenmeter. 26-åringen fra Australia trengte tilsyn og etter en stempling fra Rosenborgs unggutt Jesper Reitan-Sunde. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffespark, som stjernespiller Zlatko Tripic satte i mål.

store sjanser

Etter 1-0-scoringen var det Johanssons menn som var nærmest scoring. 15 minutter før pause ble RBKs Santeri Väänänen spilt gjennom innenfor sekstenmeteren, før han passerte keeper. Da finnen skulle sette inn utlikningen kom derimot hjemmelagets Sondre Bjørshol inn skilende og reddet mesterlig på strek.
Kun to minutter senere burde det igjen stått 1-1, men Patrik Gunnarsson i Viking-buret vartet opp med mesterlige redninger som hindret scoring imot og hjemmelaget gikk til pause i ledelsen.
Fra start i andre akt kom omsider scoringen for bortelaget fra Trondheim. Tre minutter var spilt av andre akt da Reitan-Sunde slå inn foran mål fra dødlinja, og Edvard Tagseth hadde posisjonert seg godt inne i felt og banket inn utlikningen.

– utspilt

Til tross for utlikning tidlig i andre omgang, var det hjemmelaget som skulle stå for de neste scoringene i Stavanger. Rundt 20 minutter før slutt mottok Bjørshol ballen fra lagkamerat Viljar Vevatne og banket til fra distanse, før skuddet gikk via en RBK-fot og i mål. Kun fem minutter senere økte Viking ledelsen.
Etter fint Viking-spill mottok Tripic ballen innenfor sekstenmeteren til Rosenborg og bøyde ballen i lengste hjørnet. Dermed sto det 3-1 og Tripic kunne juble for sin sjette scoring for sesong.
Seks minutter før slutt kom også 4-1. Peter Christiansen ble spilt opp av Vevatne i sekstenmeteren og banket ballen nede i det høyre hjørnet.
– Nå blir Rosenborg utspilt i Stavanger. Viking spiller med selvtillit og presisjon, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter kampens femte scoring.
Helt på tampen fikk bortelaget straffe som Ole Sæter enkelt satte i mål. Dermed fikk han pyntet på resultatet i kampen som til slutt endte 4-2.