Overtidsscoring sikret Glimt-seier - profil måtte ut med skade

Oppdatert 28/06/2024 klokken 21:16 GMT+2

Bodø/Glimt så ut til å gå på sitt femte poengtap for sesongen fredag kveld, men den avgjørende scoringen kom til slutt.

Bodø/Glimts Fredrik Bjørkan får gult kort av hoveddommer Rohit Saggi under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt på Sarpsborg Stadion.

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt 1-2 (1-0)
Torsdag kveld ble Eliteserien satt i gang igjen etter en liten sommerpause for den norske toppdivisjonen.
Under torsdagens kamper ble det gjennomført VAR-protester fra LSK-supportere, som utsatte kampen i noen minutter.
Det samme skulle skje under en av fredagens kamper.
For før man rakk å ta avspark i fredagens oppgjør mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt, ble det kastet tennisballer inn på banen - akkurat som på Åråsen i går. Etter rundt to minutter med rydding av ballene kunne kampen settes i gang.
Til tross for at bortelaget fra Bodø sto for de største sjansene innledningsvis, var det hjemmelaget fra Østfold som skulle ta ledelsen på Sarpsborg stadion fredag. Etter et svært godt slått innlegg fra Sander Christiansen stanget danske Henrik Meister inn 1-0 for østfoldingene etter 22 minutter spilt. Resultatet sto seg også til pause.
Men kun sju minutter inn i andre akt kom utlikningen. Jens Petter Hauge dro seg fint innover i banen, før han slapp ut til lagkamerat Håkon Evjen. Deretter slo 24-åringen inn ballen lavt foran mål, hvor Glimt-kaptein Patrick Berg enkelt kunne sette inne 1-1.

Glimt-spillerne feirer etter 1-1-scoringen fredag.

Kvarteret etter utlikningen måtte Glimt-spiss, Kasper Høgh, forlate banen med det som så ut som en skade. På TV-bildene kunne man se dansken, som ble hentet til Glimt før denne sesongen, holde seg til baksiden av kneet etter at han ble byttet ut. Høgh var tydelig frustrert etter kjenningen, da han kastet vannflasken i frustrasjon.
Og det skulle bli flere mål i Sarpsborg fredag kveld. Halvannet minutt på overtid rullet Glimt opp et fint angrep på hjemmelagets banehalvdel. Ballen endte til slutt opp hos Fredrik Bjørkan innenfor sekstenmeteren, som slo hardt inn foran mål. Der var midtstopper Franklin Tebo uheldig og ekspederte ballen i eget mål.
Det ble også seiersmålet i Østfold fredag kveld og Glimt kunne strekke hendene i været for tre nye poeng.
I de to andre kampene som startet 19.00 endte det uavgjort. Eirik Hornelands menn maktet ikke å få hull på byllen hjemme mot Strømsgodset, hvor det endte 0-0. I Skien tok Kristiansund ledelsen ved Heine Bruseth ti minutter før pause, men Mikael Ingebrigtsen utliknet for Odd 20 minutter før slutt og lagene delte poengene.

Ferdig med innhaldsrik sesong: – Mange opp- og nedturar