Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-duo fikk EM-nei fra klubben

Kristian Hennie

Oppdatert 19/06/2024 klokken 13:03 GMT+2

Neste måned arrangeres U19-EM i Nord-Irland. Der vil Norge være blant lagene, men to Rosenborg-unggutter blir ikke å se i mesterskapet.

Sverre Halseth Nypan.

Foto: NTB

  • Følg OL i Paris på TVNorge, Max og Eurosport.no.
Norges U19-landslagstrener, Luis Pimenta, bekrefter til Adressa at Sverre Nypan (17) og Jesper Reitan-Sunde (18) ikke kan bli tatt ut til det kommende mesterskapet.
– De var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at Sverre og Jesper ikke får lov, sier Pimenta til avisen onsdag.
Norge åpner mesterskapet mot Italia, mens Nord-Irland og Ukraina venter i de to andre gruppespillskampene. Mesterskapet pågår fra 15. til 28. juli, men Norge-gutta skal samles allerede 8. juli.
Det betyr at RBK-duoen ville mistet treningskampen mot Manchester United, samt Eliteserie-matchen mot LSK. Pimenta hevder derimot at klubben ville hatt mulighet for å flytte bortekampen mot Sarpsborg 08 (12. juli), hvis to eller flere RBK-spillere blir en del av uttaket.
På spørsmålet fra lokalavisen rundt hvilken betydning det har for laget at Nypan ikke kan bli tatt ut, svarer Pimenta:
– For å være ærlig så bryr vi oss ikke så mye om hvilken betydning det har for Norge U19. Selv om det ikke er noen hemmelighet at Sverre har hatt en viktig rolle for oss her. For oss handler det om å gjøre spillere klare for det norske A-landslaget. Og skal vi være ærlig er det jo ingen tvil om at Sverre er en sterk kandidat der, sier treneren til Adressa.
Det endelige uttaket for mesterkapet tas ut 2. juli. Skulle Norge ta seg langt i mesterskapet, kunne potensielt Nypan og Reitan-Sunde mistet kampen mot FFK (27.juli) også.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame