Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er troppen til Solbakken – Bobb tatt ut for første gang: – En fornøyelse

Oppdatert 03/10/2023 klokken 13:22 GMT+2

Tirsdag presenterte landslagssjef Ståle Solbakken sin tropp til EM-kvalikkampene mot Kypros og Spania.

Ståle Solbakken.

Foto: NTB

ULLEVAAL STADION (Discovery):
Det var knyttet stor spenning til om Ståle Solbakken skulle ta ut Glimt-spiller Amahl Pellegrino, men heller ikke denne gangen var 33-åringen å se blant de utvalgte navnene.
Det var derimot Manchester City-stjerneskuddet Oscar Bobb, som flyttes opp fra U21-landslaget. Oslo-gutten har fått sitt store gjennombrudd i den lyseblå drakta denne sesongen, og har plukket med seg flere innhopp i cup og serie.
I cupkampen (Carabao Cup) mot Newcastle startet Bobb for de regjerende seriemesterne.

– En fornøyelse

Samtidig som at Ståle Solbakken tok ut A-landslagstroppen, presenterte også U21-sjef Jan Peder Jalland sine spillere til kampene mot Italia (EM-kvalifisering) og Østerrike (privatlandskamp).
Jalland hadde Bobb i troppen forrige samling, og gamletreneren sier følgende om sin gamle elev.
– Det var en fornøyelse å ha Oscar Bobb i forrige samling. I det siste har vi fått en bekreftelse på at han har noe å gjøre på det aller høyeste nivået, så det er veldig gledelig å se, sier Jalland under pressekonferansen, som samtidig meddeler at «en annen trener» sikkert kan si mer om Bobb.
– Bobb har spilt i flere ulike posisjoner. Spilt kant og indreløper så langt denne sesongen. Tydelig at Guardiola er fornøyd med det han har sett, men jeg har ikke snakket noe med Guardiola selv. Vi har kanskje tatt ut flere enn vi egentlig trenger, men det er i tilfelle vi får noen forfall, forklarer Ståle Solbakken like etterpå.
18 år gamle Antonio Nusa (Club Brugge), som tidsvis herjet forrige samling, er også med denne gangen.

Aktuell fra start

Solbakken forteller videre at Bobb er aktuell fra start i de to kommende kampene, til tross for at det er hans første samling.
– Med Oscar inn får vi en annen type spiller. Det er ikke utenkelig at han både starter eller kommer inn. Det er jo det som er litt greia noen ganger. Sist gang var det en privatlandskamp (red.anm. mot Jordan) hvor det var ufarlig, nå er det alvor i begge, sier Solbakken og sikter til at Norge nå skal ut i to EM-kvalikkamper.
På spørsmålet om hvor han for første gang oppdaget Bobb på fotballbanen, svarer han følgende:
– Jeg så en cup en gang hvor han spilte på et portugisisk lag (red.anm. Porto sitt ungdomslag). Så har vi fulgt han tett og nøye. Det er jo ofte sånn at man må «time» med de unge spillerne. Nusa så jeg jo i april og mai, og da var han ikke i nærheten av klar. Så var det ikke slik at disse gutta dominerte i U21-EM heller, så det gjelder å treffe på «timing» slik at de er klare når de kommer, fortsetter Solbakken.

Nusa usikker

Nusa på sin side er usikker til de kommende EM-kvalikkampene. 18-åringen har siden forrige landslagssamling, hvor han debuterte med både mål og assist, slitt med ryggplager.
Han har derfor ikke vært å se i aksjon for Club Brugge i de siste fire kampene.
– Det er et spørsmålstegn ved Nusa om hvor han er i løypa. Han trener, men får han ingen kamper før samlingen, blir det vanskelig, sa landslagssjefen.
Nusas sjef i Brugge er, kjent for alle norske fotballfans, Ronny Deila. Den norske landslagssjefen kommer med en beskjed til sin norske trenerkollega om bruken av Nusa, hvis han er med i troppen til Conference League-kampen mot Bodø/Glimt førstkommende torsdag.
– Jeg meldte med Nusa i går. Han føler seg fin. Så er Ronny norsk, og da må han skjønne at han skal bruke ham litt for at vi skal stå best mulig rustet. Det kan ikke være så vanskelig, sier landslagssjefen.

Troppen

Keepere: Mathias Dyngeland (Brann), Ørjan Nyland (Sevilla), Egil Selvik (Haugesund).
Forsvarsspillere: Kristoffer Ajer (Brentford), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Birger Meling (FC København), Stian Gregersen (Bordeaux), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), Stefan Strandberg (Vålerenga), Leo Skiri Østigård (Napoli).
Midtbanespillere: Fredrik Aursnes (Benfica), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Osame Sahraoui (Heerenveen), Emil Breivik (Molde), Antonio Nusa (Club Brugge), Oscar Bobb (Manchester City), Ola Solbakken (Roma), Hugo Vetlesen (Club Brugge), Martin Ødegaard (Arsenal), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Morten Thorsby (Genoa)
Angrepspillere: Bård Finne (Brann), Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Celta Vigo), Alexander Sørloth (Villarreal).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame