Populære sporter
All sport
Vis alt

Georgias EM-helter får ellevill pengegave etter historisk avansement

AvNTB

Publisert 27/06/2024 klokken 17:46 GMT+2

Det georgiske landslaget i fotball mottar rundt 113 millioner norske kroner fra oligarken Bidzina Ivanisjvili etter det historiske avansementet i fotball-EM.

Georgia-spillerne etter seieren mot Portugal onsdag kveld.

Foto: Getty Images

  • Følg OL i Paris på TVNorge, Max og Eurosport.no.
Slår de i tillegg Spania på søndag, loves landslaget enda mer penger.
Meldingen kommer fra regjeringspartiet Georgian Dream, som Ivanisjvili grunnla i 2012, men ikke har noen formell rolle i lenger.
«Æresformann Bidzina Ivanisjvili tildeler det georgiske fotballaget 30 millioner lari (tilsvarer 113,8 millioner kroner) for å ha nådd åttedelsfinalen i EM 2024», skriver partiet i en uttalelse og legger til:
«Landslaget vil motta ytterligere 30 millioner lari hvis det blir seier over Spania.»
Onsdag overrasket Georgia alle da de slo Portugal 2-0 og sikret seg avansement fra gruppe F. Fotballandslaget, som er i sitt første store mesterskap, gikk videre som en av de fire beste gruppetreerne. Portugal topper gruppen foran Nederland.
Søndag venter Spania, et av lagene som har imponert mest så langt i EM.
Den 68 år gamle politikeren og forretningsmannen Ivanisjvili regnes som Georgias rikeste og mektigste mann, og anslås å ha en formue tilsvarende rundt 52 ​​milliarder kroner.
Ivanisjvili, som tjente pengene sine hovedsakelig i metall- og bankindustrien i vakuumet som ble skapt etter Sovjetunionens fall, har bodd i Russland og regnes som prorussisk.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame