Reagerte etter italiensk fadese: – Helt utrolig

Oppdatert 29/06/2024 klokken 20:02 GMT+2

Lørdag kveld var det duket for EMs første åttedelsfinale. Italias prestasjon fikk Åge Hareide til å stusse.

Gianluigi Donnarumma

Sveits - Italia 2-0 (1-0)
Fotball-EM i Tyskland begynner virkelig å spisse seg til og lørdag kveld var det duket for den første åttedelsfinalen mellom Sveits og Italia.
Og det var Sveits som skulle skape kampens første store sjanse.
24 minutter inn i første akt ble Breel Embolo spilt alene gjennom med Italias sisteskanse Gianluigi Donnarumma. Spissen forsøkte å plassere ballen i lengste hjørne, men den tidligere AC Milan-yndlingen var god og fikk avverget med en god redning.
Åtte minutter før pause skulle derimot sveitserne få lønn for strevet. Rubén Vargas fikk ballen ute på venstrekanten før han slo hardt inn langs bakken. Der fant han lagkamerat Remo Freuler som kom stormende inn i feltet og satte inn 1-0 - som også sto seg til pause.
Men Sveits ville ha mer i andre akt, for kun 27 sekunder var spilt i andre omgang da sveitserne økte til 2-0. Michel Aebischer spilte opp Vargas innenfor Italias sekstenmeter, før den 25 år gamle FC Augsburg-spilleren banket ballen i lengste og økte til 2-0.
– Det er helt utrolig. En stor italiensk tragedie, sa NRK-ekspert Åge Hareide etter at Sveits scoret umiddelbart i andre omgang.
Flere mål ble det ikke på Olympiastadion lørdag kveld og dermed er Sveits klare for kvartfinale i mesterskapet.
– Det blir nok noen kraftige overskrifter etter denne opptredenen. De har ikke utfordret Sveits i det hele tatt, sa Hareide like før slutt.
I kvartfinalen i Düsseldorf lørdag blir det kamp mot England eller Slovakia.