Populære sporter
All sport
Vis alt

Tobias Collett legger opp i en alder av 24 – varsler comeback om fire år

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 27/03/2022 klokken 10:14 GMT+2

I fjor spilte Tobias Collett for Grorud i OBOS-ligaen. Nå har 24-åringen bestemt seg for å legge skoene på hylla, men når han er ferdig med utdanningen, er det ikke umulig at forsvarsspilleren blåser av støvet og snører på seg skoene på ny.

Tobias Collett fra tiden i KFUM Oslo.

Foto: NTB

Til tross for at Tobias Collett bare er 24 år, har han nå bestemt seg for å sette et midlertidig punktum på spillerkarrieren.
– Det er mye på grunn av skole, egentlig. Det har gått med mye tid til fotball de siste årene og i Grorud ble det ganske amputert, så det var ikke optimalt for noen av partene. Da fant jeg ut at jeg kanskje måtte gi meg, forklarer Collett til Discovery.
Den tidligere Jerv-, KFUM-, og Grorud-spilleren studerer for øyeblikket fysioterapi. I skolehverdagen er det mye som er obligatorisk, noe som gjorde det vanskelig å fortsette med både studier og fotball.

Skadeplaget

Etter mye motgang på fotballbanen, falt dermed valget på utdanning.
– Jeg hadde hele tiden en motivasjon om å bli så god som mulig, men jeg var jo nesten aldri frisk. Jeg var så mye skadet, så da ble det bare naturlig etter hvert. Jeg måtte skaffe meg en plan B på et eller annet vis.
– Det har vært et halvt år her, et halvt år neste år og et halvt år året etter der igjen. I Kåffa var det et helt år med masse ting, så det har jevnt over vært veldig lite spilling som frisk fotballspiller, og da blir man jo litt lei etter hvert, utdyper Collett.
24-åringen står med totalt 73 kamper i OBOS-ligaen. I 2019 spilte han 28 kamper for KFUM.
– Da føltes alt sammen ganske bra ut, men så ble jeg skadet igjen. Jeg ga det et siste forsøk i Grorud, men da hadde jeg nok innstilt meg på at jeg skulle bli mer skadet eller at dersom jeg kom inn på fysioterapi, så ville jeg prioritere det.
I det påfølgende året spilte Collett kun én kamp for KFUM. Turen gikk videre til Arendal, men han spilte aldri for klubben. Bakgrunnen var fysioterapistudiene i Oslo, og dermed gikk turen videre til Grorud.
Han fikk 12 kamper for Grorud i fjorårssesongen.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Forbløffer lagkameratene med skjult talent: – Beundringsverdig

– Har vært en livsstil

Selv om Tobias Collett slet med mye skader, føltes det allikevel spesielt å legge fotballen til side. Han mener dog at det var det eneste alternativet.
– Jeg tror det på en eller annen måte bare ble mer og mer naturlig siden jeg var så mye skadet. Jeg kom meg aldri helt opp. Det blir semiprofesjonelt i mye av OBOS-ligaen. Sånn var det for meg også, og da må man prioritere om man skal leve av noe etter hvert. Sånn sett var valget greit, men man føler jo at man har brukt mye tid på det. Det var tøft, men jeg trives nå, forklarer 24-åringen.
Nå må sørlendingen vende seg til en ny hverdag. Overgangen til en hverdag uten fotball er merkbar.
– Jeg trives veldig med livet uten også, så det er ikke noe problem med det. Når jeg ikke har noen ting som henger over meg, så starter jeg å lure litt, for det har alltid vært fotball. Det har vært en livsstil. Man merker at det er noe som mangler på en måte, men så kommer jeg på at det går helt greit. Det er bare en ganske stor overgang, forteller Collett.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Vil ikke legge Eriksen-saken død: – Så lenge vinduet er åpent, er det åpent

Vurderer comeback

Avgjørelsen om å trappe ned satsingen skjedde etter at kontrakten hans med OBOS-ligaklubben Grorud ikke ble fornyet ved årsskiftet.
– Da Grorud sa i fra på ærlig og redelig vis - som de hadde god grunn til å gjøre - så skjønte jeg det veldig godt. Det tar så mye tid å spille fotball. Jeg kan ikke spille fotball på et annet lag eller i lavere divisjoner heller, for det tar tid uansett.
– Da tenkte jeg at jeg går «all in» på skole nå, så kan jeg heller prøve å komme tilbake når jeg blir ferdig med skolen. Da er jeg 28, så får vi se.
– Så det kan være at vi ser deg tilbake på fotballbanen om fire år?
– Vi får se. Det er rart hvor komfortabel man kan bli, men jeg vil jo prøve å holde det ved like så godt som mulig. Selvfølgelig skal jeg kose meg uten fotball også, og så får jeg ta det når det begynner å nærme seg. Men det kommer ikke til å skje før jeg er ferdigutdannet, meddeler sørlendingen.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

RBK-profilen ler av sang-spørsmål: – Så det er slik dere tolker det?

Drømmer om å kombinere

Dersom vi får se Tobias Collett tilbake på fotballbanen om fire år, er drømmen å bli den «første» fysioterapauten som spiller profesjonell fotball.
– Jeg vet ikke om det finnes ennå, så det hadde vært gøy å ha en kombinasjon. Det er et lite mål jeg har satt meg, men om jeg klarer det vet jeg ikke. Men jeg har veldig lyst til å jobbe med fotball en eller annen gang. Jeg får se når jeg begynner å bli ferdig, forteller 24-åringen.
Om en retur til fotballbanen venter i enden av studieløpet, håper han å finne tilbake gleden fra den beste tiden i KFUM.
– Den følelsen sitter godt igjen. Man setter seg en standard, og det er lite som slår den formen og selvtilliten man har. Jeg vil tilbake dit hvis det er mulig og smertefritt. Jeg fikk ikke kjent så altfor mye på det, men det er en motivasjon, avslutter Collett.
Sett denne?
picture

Solbakken med klar tale: – På tide at Ødegaard scoret

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame