Populære sporter
All sport
Vis alt

Mer kvalik-trøbbel – kamp kan bli flyttet til Eliteserie-arena

Espen Blaker

Oppdatert 27/11/2023 klokken 19:49 GMT+1

Nok en gang sørger kulden for utfordringer i OBOS-playoffen.

Dan Peter Ulvestad og Kristiansund står i fare for å måtte spille kvalik-kampen mot Bryne i Ålesund.

Foto: NTB

Søndag ble det klart at Bryne hadde blitt tilkjent seier på walkover i den første kampen i Eliteserie-kvaliken mot Start, da underlaget på Sør Arena var frosset og uspillbart.
Neste steg på veien mot opprykk for jærbuene er bortekampen mot Kristiansund på onsdag. Men også denne gangen skaper kulden trøbbel for hjemmelaget.

Trøblete varmekabler

Ifølge Tidens Krav er det usikkert om kampen kan spilles på Kristiansund Stadion, da varmekablene på enkelte områder av banen ikke fungerer.
– Det er meldt litt mildere på onsdag enn på tirsdag. Hvis banen er bra nok på tirsdag, så er den bra nok på onsdag, sier KBKs driftssjef Truls Skar Helland til lokalavisen.
Feilen i varmekablene har ifølge avisen forsøkt å blitt reparert flere ganger de siste årene, uten hell. Nå håper man at salting og bruk av presenning skal løse floken.
– Og presenningene er lagt så bredt at de også dekker områder hvor varmen virker. Sammen med saltet håper vi at dette vil gjøre de harde partiene mykere, sier Skar Helland.
Han opplyser at klubben har hatt løpende dialog med Norges Fotballforbund om saken. Onsdagens kamp er satt opp til å starte 19:00.

Kan flyttes til Eliteserie-arena

Skulle det vise seg at forholdene ikke blir forsvarlige, må kampen flyttes til Color Line Stadion, Aalesunds hjemmebane.
Vinneren av onsdagens oppgjør vil møte Kongsvinger, som ble det best plasserte av de fire lagene på kvalik-plassene i årets OBOS-liga.
Vinneren av kampen mellom Kongsvinger og KBK/Bryne vil gå til den avgjørende kampen hvor de møter laget som havner på kvalik-plassen i Eliteserien.
Før den siste Eliteserie-runden er det Sandefjord som ligger på kvalik, men både Vålerenga, Stabæk og Haugesund kan ende opp med å bli siste hinder på veien mot Eliteserie-spill.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame