Populære sporter
All sport
Vis alt

Michelsen ferdig i KBK etter 15 år i klubben: – Slitasje når du møter motgang

Oppdatert 25/08/2023 klokken 11:47 GMT+2

Christian Michelsen er ferdig som hovedtrener i Kristiansund. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside fredag formiddag.

Christian Michelsen

Foto: NTB

Christian Michelsen er ferdig som hovedtrener i Obosliga-klubben Kristiansund.
«Styret i Kristiansund Ballklubb og hovedtrener Christian Michelsen har blitt enige om å innlede forhandlinger om en sluttavtale, til det beste for begge parter», heter det i pressemeldingen på klubbens hjemmeside.
Videre skriver de at spillerne ble orientert om beslutningen tidligere fredag morgen. «Christian er derfor løst fra sin arbeidsplikt som hovedtrener med virkning fra og med fredag 25. august», heter det videre i pressemeldingen.
– Bakgrunnen er selvfølgelig den sportslige utviklingen i klubben. Klubben er 20 år i år og i 17-18 år seilte vi bare på en medgangsbølge. De siste to og et halvt årene har det derimot sviktet litt. Vi har ikke kommet oss helt på banen, og vi har ikke fått de sportslige resultatene vi hadde håpet på, sier styreleder i KBK, Per Otto Dyb, til Discovery.
Michelsen har selv vært trener i klubben helt siden 2014. Før det var han spiller for KBK fra 2008 til 2013.
KBK rykket ned fra Eliteserien forrige sesong. I OBOS-ligaen ligger de for øyeblikket på en sjetteplass etter 19 kamper spilt – med åtte seire, fem uavgjort og seks tap.

– Gjør det vanskelig

Michelsen tok over som hovedtrener i klubben etter Geir Bakke tilbake i 2013. Da ble det med to sesonger til på Norges nest øverste nivå, før han førte KBK til førsteplass og opprykk i 2016.
I de påfølgende sesongene i Eliteserien imponerte Michelsens menn med flere sterke plasseringer.
  • 7. plass i 2017.
  • 5. plass 2018.
  • 6. plass i 2019.
  • 5. plass i 2020.
  • 6. plass i 2021.
– Var det en ekstra vanskelig avgjørelse å ta ettersom han har vært der så lenge?
– Det er helt klart. Det var med tungt hjerte å ta avgjørelsen med en som har betydd så mye som klubben. Han har tatt klubben til de store høyder. Det gjør det vanskelig, og vi har gitt han mange muligheter, men på et eller annet tidspunkt må styret ta ansvar, sier styreleder Dyb og fortsetter:
– Det blir slitasje når du møter motgang, og vi vil bringe klubben tilbake til oppturen vi var på. Nå trenger vi nytt blod på trenerteamet.

Spillernes reaksjon

Som nevnt fikk spillerne i KBK vite om nyheten fredag morgen.
– Hvordan reagerte spillergruppen?
– Det vet jeg ikke, for jeg var ikke på feltet da beskjeden ble gitt. Men vi er en klubb som har trosset alle tyngdelover. Vi gikk fra å være langt nede i 3. divisjon til Eliteserien med begrensede ressurser. Nå er vi midt i et generasjonsskifte med nye, spennende og lovende spillere, og vi føler troppen er god nok til å ta oss tilbake, sier Dyb.
Han forteller til Discovery at de foreløpig ikke har satt i gang med jakten på ny trener, og slik beskriver han reaksjonen til Michelsen da han fikk beskjeden.
– Det er kjempetøft å få en sånn beskjed, selv om det har vært spekulert lenge i media. Men man er aldri forberedt. Det er alltid en like stor overraskelse. Det var steintøft og med tungt hjerte, avslutter styreleder Dyb.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame