Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmannen skal forsøke å knuse Branns Europa-drøm: – Ingen «walk in the park»

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 21/06/2024 klokken 10:58 GMT+2

Brann har fått nederlandsk motstand på veien til et potensielt gruppespill i Conference League. På motsatt banehalvdel står en nordmann som ivrer etter å knuse bergensernes drøm om et Europa-eventyr.

Oliver Edvardsen og Go Ahead Eagles møter Brann i Conference League-kvalifiseringen.

Foto: Getty Images

  • Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max! 
Onsdag ble det klart at Brann skal møte Go Ahead Eagles i andre kvalifiseringsrunde til Conference League.
Den nederlandske klubben er nok ikke den som nordmenn flest har best kjennskap til. Det har derimot Oliver Edvardsen.
Kantspilleren er fast inventar i Go Ahead Eagles, og nå ser han fram til å møte en klubb fra hjemlandet.
– Jeg tenkte på at det kunne skje, men det var mange lag i gruppa. Jeg hadde ikke helt sett det for meg, men det var gøy, sier Edvardsen om trekningen til Discovery.
25-åringen er passende nok på ferie i Bergen for øyeblikket, og det er stort sett ferie som bringer ham hjem igjen til Norge.
Dette blir Edvardsens første kamp på norsk jord siden han forlot Stabæk i 2022.
– Det blir rart. Jeg pleier bare å reise hjem for å dra på ferie, men det blir kult å spille på Brann Stadion. Det er en av de beste stadioene i Norge, forteller Bærum-gutten.

Ute av sesong

Conference League-kvalifiseringskampene spilles 25. juli og 1. august. For Brann kommer det midt i eliteseriesesongen. Go Ahead Eagles er på sin side fortsatt i oppkjøringen til ny sesong når kampene spilles.
– Er det en fordel for Brann?
– Det er litt vanskelig å si. Jeg har aldri vært i den situasjonen før, men de skal være i form siden de er midt i sesong og godt trent. Vi har ikke altfor god tid på oss før vi skal spille den første kampen, men det blir sikkert kjørt hardt de første ukene sånn at vi får trent oss opp, svarer den norske Nederland-proffen.
Edvardsen og Go Ahead Eagles havnet nede på en 9. plass i Eredivisie, men kvalifiserte seg til Europa gjennom en playoff mellom lagene som havnet fra 6.- til 9. plassen.
Nordmannen pådro seg en liten smell i siste ordinære serierunde. Det gjorde at han gikk glipp av begge playoff-kampene til Conference League, men han kunne likevel ta del i feringen da Europa-plassen ble sikret.
– Det var full jubel. Vi var litt underdogs, ettersom vi lå nederst av playoff-lagene. Likevel tok vi oss videre, så det var god stemning i hele byen, forteller han.
Så er spørsmålet hvem som er sterkest av fjorårets sølvvinnere fra Eliteserien og 9. plassen i den nederlandske toppdivisjonen.
–  Det er vanskelig å sammenligne, men jeg tror det blir en jevn kamp. Jeg så Brann mot AZ i fjor, og AZ er et bedre lag enn oss. Jeg tror absolutt det blir en tøff kamp, spår Edvardsen.

Latt seg imponere

Oliver Edvardsen har vært en aldri så liten åpenbaring etter overgangen fra Stabæk før 2022/23-sesongen.
I hans første sesong scoret 25-åringen fra Bærum sju ganger i serien. I tillegg hadde han én målgivende.
Tallene for årets sesong ble nesten identiske. Nok en gang ble det sju fulltreffere, men han fikk én mer målgivende enn sesongen før.
– Jeg synes det har vært ganske bra. Jeg har fått en del scoringer og spilt det meste. Laget har gjort det bra og det har vært en solid sesong, så jeg er ganske fornøyd, sier den norske venstrekanten.
Edvardsen har blitt blant nederlendernes aller viktigste spillere, og dersom han holder seg skadefri skal det mye til for at han ikke spiller en nøkkelrolle når Brann står for tur.
Selv om han ikke har spilt i Norge siden 2022, har han likevel holdt seg oppdatert på hva som har skjedd i hjemlig serie.
Nordmannen har latt seg imponere av hva kommende motstander har vist.
– Jeg husker jeg spilte mot dem et par ganger, men de er på et helt annet sted nå enn da jeg dro fra Stabæk. Jeg er god venn med Ulrik Mathisen, så jeg følger litt med. De har gjort det bra i det siste, og det er kult å se, forteller han.
Det meste ligger til rette for at det blir et tett, jevnt og spennende dobbeltoppgjør mellom de to klubbene. Edvardsen har uansett troen på at det er Go Ahead Eagles som trekker det lengste strået til slutt.
– Ja, jeg må jo ha det. Men det blir ingen «walk in the park». Det tror jeg ikke, men vi skal gi det vi har.
Sett denne?
picture

Botheim-hattrick på en halvtime – se alle målene her



Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame