Populære sporter
All sport
Vis alt

Ingebrigtsen tok gull-hattrick på 5000-meteren: – Stort

Joakim Opphus

Oppdatert 08/06/2024 klokken 23:46 GMT+2

Jakob Ingebrigtsen vant 5000-meteren i EM for tredje gang.

Jakob Ingebrigtsen

Foto: NTB

Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max! 
23-åringen var fullstendig overlegen på den siste runden og løp inn til tiden 13.20.11.
– Det er stort. Det er alltid gøy å løpe i mesterskap. Det er en fantastisk stadion med et fantastisk publikum. Det er stor å kunne dele denne opplevelsen med Henrik (Ingebrigtsen), sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.
Han fulgte opp senere overfor resten av den norske pressen:
– Hans prestasjon er unik. Målt opp mot meg selv og det resten presterer, så kan ikke det måle seg mot det Henrik presterer. Det er mange som har mye å takke Henrik for. Han har veldig mye av æren for at norsk friidrett er der den er, om ikke også europeisk friidrett. Det er mange som har lært av det Henrik har skapt og prøvd, sa lillebroren om storebroren.

Femte EM-gull

Ingebrigtsen vant også 5000-meteren i München 2022 og Berlin 2018. Gullet er hans femte totalt i EM-sammenheng, ettersom han også har to gull på 1500 meter fra de samme mesterskapene.
Ingebrigtsen tok det rolig i starten og lå langt bak i feltet. Men han jobbet seg sakte, men sikkert oppover i feltet. Halvveis var det nordmannen som ledet an i feltet. På den siste runden var det ingen tvil hvem som var den sterkeste, og Sandnes-løperen kunne strekke en finger i været da han krysset målstreken.

Nordås skuffet

Britiske George Mills tok sølvet og sveitsiske Dominic Lokinyomo Lobalu løp inn til en bronsemedalje.
Nordås ble neste beste norske på en skuffende 11.-plass, mens Svela og Henrik Ingebrigtsen endte som henholdsvis nummer 21 og 25.
– Det kunne passet meg bra, men jeg brukte mye krefter underveis på klabb og babb. Jeg var litt rusten og jeg løste det dårlig, sa Nordås til NRK etter skuffelsen.

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame