Populære sporter
All sport
Vis alt

Jakter rekord i sitt første «ordentlige» Bislett: – Veldig nervøs

Joakim Opphus

Publisert 30/05/2024 klokken 17:22 GMT+2

Håvard Bentdal Ingvaldsen og Henriette Jæger er Norges nye stjerner på 400 meter. Begge to kjenner på spenningen før hva som blir deres første Bislett Games med alles øyne rettet mot dem.

Klar på sesongprioritering: – Skal være ærlig på det

Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max! 
44.86 var tiden Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til under fjorårets 400 meter flatt på Bislett Games.
Det var ett tidels sekund bedre enn den gamle norgesrekorden til Karsten Warholm på distansen.
Noen få måneder senere viste Moelv-løperen at tiden på Bislett ikke var et blaff og slo til med utrolige 44.39 i forsøksheatet i VM i Budapest. En tid som er den sjette beste i Europa gjennom tidene.
picture

Håvard Bentdal Ingvaldsen i forkant av Bislett Games 2024.

Foto: NTB

Forventingene til 21-åringen er skrudd opp betraktelig før årets sesong, og under årets Bislett Games skal opp mot hele fire av løperne som han møtte i VM-finalen i fjor.
– Det er et veldig bra felt. Så på papiret så er ikke jeg den beste, men jeg vet så ca. hvilket nivå de ligger på. Så jeg får gjøre mitt beste å henge på, forteller Ingvaldsen til Discovery som er klar på at det trigger han litt ekstra løpe mot de aller beste.
– Man blir litt ekstra skjerpet, og man blir jo dratt med.
– Hvilken tid skal til for at du blir fornøyd?
– Helst ned på 44-tallet, som jeg løp i fjor og klare å stabilisere meg der. Da kan jeg komme ganske langt.
picture

– Vi får et litt ekstra press på oss

Nerver

Ingvaldsen er ikke den eneste 400 meter-løperen som kommer inn i årets Bislett Games med en betydelig større oppmerksomhet.
Henriette Jæger har startet årets sesong forrykende med å sette norsk rekord på 200 meter (22.58) og 300 meter (35.46) allerede i år. Under stafett-EM på Bahamas leverte hun også en rå sisterunde da det norske laget sikret seg en plass i OL.
– Det hjelper alltid å få en pangstart på sesongen. Hvert fall på 200 og 300, som jo måler bra opp mot 400 meter. Men det er jo 100 meter lenger enn 300 og jeg skal stå hele distansen, forteller hun til Discovery.
Hun er spent før det som blir årets første individuelle 400 meter utendørs.
– Det blir på en måte mitt første ordentlige Bislett, så jeg er veldig nervøs, men jeg gleder meg også veldig. Den første 400 meteren utendørs gir alltid litt ekstra nerver.

Jakter rekord

I likhet med herrene er det et veldig tøft felt som er på plass i Oslo for kvinnenes 400 meter.
Samtlige utøvere utenom Jæger har personlige rekorder under 51 sekunder, fire av dem er nede på 49-tallet, mens fjorårets verdensmester Marileidy Paulino fra Den dominikanske republikk har en bestenotering på 48.76.
– Det er et ekstremt bra felt. Steinar (Hoen, stevnedirektør, journ. anm) har gjort en veldig bra jobb. Han har funnet de beste, og det er gøy når man er med på et så stort stevnet at de beste faktisk er med.
Tross det sterke feltet er det fortsatt like mye fokus på seg selv for 20-åringen som har som mål å senke sin egen personlige rekord på 51.03.
– Klarer jeg under 51 da er jeg fornøyd.
Svaret får vi klokken 20.04 i kveld når Jæger skal ut å jakte rekord foran et fullsatt Bislett Stadion.
Ingvaldsen skal ut å løpe sin 400 meter 20.16.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame