Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland i toppen av statistikk etter solid sisterunde: – Herlig

Kristian Hennie

Oppdatert 23/06/2024 klokken 22:59 GMT+2

Søndag ettermiddag var Viktor Hovland (26) i aksjon på sisterunden i Travelers Championship. Der avanserte han på resultatlisten.

Kommentatoren reagerte etter dette: – Sjekk den da!

Til tross for en solid score på lørdagens runde (-6), var det en ærlig Hovland som uttalte seg om eget spill:
– Jeg puttet veldig fint i dag, så jeg er fornøyd med scoren. Men det sitter ikke helt om dagen og føles veldig ukomfortabelt og styrete hele veien. Men jeg klarer hvert fall å få en fin score, sa Hovland etter dag tre på TPC River Highlands lørdag.
Før søndagens sisterunde i Connecticut sto nordmannen dermed på -8 totalt på en delt 24. plass.

kanonstart

Golfstjernen fra Ekeberg skulle virkelig starte godt på søndagens runde. På åpningshullet slo Hovland seg på magisk vis inn på green og la seg halvannen meter fra koppen. Derfra senket han enkelt birdie-putten.
Allerede på det påfølgende par fire-hullet det 2. fortsatte nordmannen storspillet. Etter et utsøkt innspill senket han birdie-putten fra i underkant av fire meter. Pangstarten var dermed et faktum.
Deretter gikk Hovland av med par på de tre neste hullene, før dagens tredje birdie kunne skrives opp på hull seks.
Den norske golfstjernen avsluttet «front nine» med en blytung bogey på det niende hullet for dagen, og lå da på en delt 24. plass før de siste ni hullene.
– Vi får se om han får giret litt opp nå og får med seg en godfølelse, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud etter de første ni.
Sett denne fra lørdagens runde? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med elegant langputt

I TOPPEN PÅ STATISTIKK

Etter nok et par på hull 10, viste Hovland fram sterk putting på det påfølgende par 3-hullet det 11. Nordmannen slo seg opp på green og senket birdie-putten fra fem og en halv meter.
Deretter ble det med par på hull 12, før Ekeberg-gutten viste klasse på innspillet på par fem-hullet det 13. Innspillet la seg kun halvannen meter fra koppen og han senket enkelt dagens femte birdie.
Hovland førte så opp par på hull 14, før han nok en gang senket for birdie på det påfølgende par 4-hullet. Nordmannen avsluttet sisterunden med å notere seg for par på de tre siste hullene.
Dermed gikk han sisterunden på fem slag under par og ender turneringen på -13 totalt. Det holdt til en delt 20. plass. Scottie Scheffler vant turneringen etter omspill mot sørkoreanske Tom Kim.
Hør hva Hovland sa etter sisterunden! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland etter sisterunden: – Fortsatt en jobb å gjøre

Selv om det ikke ble noen seierskamp for Hovland denne uken, var Hovland helt i toppen av en statistikk gjennom helgen.
SG OTT(«strokes gained off the tee»)-statistikken viser at nordmannen har tjent 1,30 slag på feltet per runde på utslagene. Denne statistikken måler samtlige utslag på par 4- og par 5-hullene. Kun amerikanske Brian Harman tjente flere slag på statistikken, med sine 1,38.
– Det er absolutt en god uke. Er du i toppen av den statistikken der skal du være inne topp 10 med normal uttelling, sa kommentator Haugsrud da Hovland på et tidspunkt toppet statistikken.
– Herlig dette fra Viktor. Han viser at han er best i verden fra utslagene, der han hører hjemme, sa Haugsrud etter at Hovland slo ut på det 17. hullet.
Nå blir det en liten turneringspause for Hovland, som etter lørdagens runde avslørte at han skal hjem til Norge.
– Jeg stikker hjem til Europa og skal kose meg litt. Så det blir en liten norsk ferie med litt golf i tillegg, sa Hovland etter lørdagens runde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame