Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland klatret på dag tre – reagerte etter spinnvill runde: – Ganske spesielt

Kristian Hennie

Oppdatert 22/06/2024 klokken 22:55 GMT+2

Lørdag kveld var Viktor Hovland i aksjon på tredjerunden i Travelers Championship. Nordmannen leverte en solid runde, men en viss amerikaner vartet opp med en ellevill runde på dag tre.

Hovland med elegant langputt

  • Følg Hovland på sisterunden i Travelers Championship søndag på Max og Eurosport.no.
Viktor Hovland gikk fredagens andrerunde i turneringen på par og sto dermed på -2 totalt før lørdagens runde.
Ekeberg-gutten slo ut på tredjerunden 16.15 norsk tid, i ball med kanadiske Adam Hadwin. Totalt gikk Hovland runden på seks slag under par, som betyr at han står på -8 før søndagens runde.
Se intervjuet med Hovland etter runden her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland etter tredjerunden: – Det var den store forskjellen

fin åpning

Den norske golfstjernen startet tredjerunden med å gå av med par på de to første hullene, før han viste seg fram på TPC River Highlands. Etter et utsøkt innspill la han seg opp to meter fra koppen og senket dagens første birdie.
Se birdie-putten her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med pangstart på tredjerunden

Deretter ble det med par for nordmannen på de neste fem hullene, før han igjen viste styrke med innspillet sitt. På par 4-hullet det 9. slo han seg opp i underkant av fire meter fra koppen og senket nok en birdie.
Dermed begynte nordmannen å klatre på listene og han kunne gå inn på de siste ni for dagen med selvtillit.
Se birdie-putten her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland senker dagens andre birdie

Og selvtillit så det ut til at nordmannen hadde. Etter å ha gått av med par på hull 10, var det en meget god Hovland-putter som ble tatt i bruk på det påfølgende par tre-hullet det 11.
Den norske golfstjernen slo seg ut fra tee og la seg opp sju meter fra koppen. Fra den avstanden senket nordmannen birdie-putten og dagens tredje birdie var et faktum.
Se den elegante langputten til Hovland i videovinduet øverst i saken!

HOVLAND KLATRET

Etter en fin birdierekke sa det derimot stopp på hull 12. Etter å ha slått seg opp på green hadde Hovland rundt tre meter for en ny birdie. Den putten satt ikke og han fikk en tester for par fra under meteren. Når heller ikke den par-putten satt i koppen, måtte nordmannen ta til takke med dagens første bogey.
Men Hovland skulle svare umiddelbart. På dagens siste par fem-hull leverte nordmannen et meget solid andreslag. Hovland la seg akkurat i utkant av green og hadde 12 meter for eagle. Den putten satt ikke, men det gjorde birdie-putten og dagens fjerde sirkel var et faktum.
Den norske golfstjernen fulgte like så godt opp med nok en birdie på det påfølgende par fire-hullet det 14.
Deretter avsluttet nordmannen med par på de to neste hullene, før han vartet opp med birdies på hull 17 og 18. Etter en svært sterk avslutning går Hovland tredjerunden på seks slag under par og står på -8 før søndagens sisterunde.
– Dette liker vi. Da blir han lettere i steget og kan se fram til søndagen, sa Discoverys kommentator Per Haugsrud etter Hovlands runde lørdag.

REAGERTE ETTER VILL RUNDE

Så er det verdt å nevne amerikanske Cameron Young. 27-åringen sto på -2 etter de to første rundene av helgens turnering.
Lørdag skulle han derimot varte opp med vanvittig spill ute på TPC River Highlands.
Amerikaneren leverte like så godt hele sju birdies og to eagles på lørdagens runde og klatret til delt ledelse med sin runde på elleve slag under par. Totalt står han dermed på -13 før søndagens sisterunde.
Sørkoreanske Tom Kim leder på samme score med Young, og slår ut på tredjerunden 20.00 norsk tid. 59-runden til Young er den laveste på PGA-touren siden 2020.
Se intervjuet med Young etter runden her! Saken fortsetter under videoen.
picture

27-åringen etter bragden: – Veldig gøy

–Så mye god putting som vi har sett i dag. Det er noe av det villeste, oppsummerte Discovery-kommentator Per Haugsrud.
– To eagles på to par fire-hull! Det er ganske spesielt, sa Haugsrud om Youngs prestasjon.

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame