OL-drømmen knust for nordmannen: – Selvfølgelig kjipt

Kristian Hennie

Oppdatert 23/06/2024 klokken 17:07 GMT+2

Elias Nilsen kunne blitt Norges første representant i skateboard i Paris-OL i sommer. Etter helgens kvalikrunde i Budapest ble OL-skjebnen bestemt.

Elias Nilsen. Foto: Brettforbundet/Jørn Simen Aabøe

Foto: Other Agency

  • Følg OL i Paris på TVNorge, Max og Eurosport.no!
Norske Elias Nilsen har de siste månedene jobbet hardt mot det store målet: OL i Paris.
Det norske skateboard-håpet er denne helgen på plass i Budapest, hvor den avgjørende kvalifiseringsrunden ble avholdt.
Tilbake i slutten av februar uttalte 22-åringen fra Tasta følgende til Discovery:
– Det hadde uten tvil vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse. Med tanke på hvor mye tid og arbeid man har lagt i det. På en måte er det bare en skatekonkurranse, men på den andre siden vil det bety så mye siden det er noe man har jobbet mot i så lang tid. Det hadde vært veldig stort for meg å bli den første fra Norge som deltar i et OL i skating, sa Nilsen.
Etter tredje konkurransedag i park-grenen søndag, ble det klart at det norske OL-håpet ikke maktet å ta seg inn blant OL-feltet på 22 utøvere. Tasta-gutten endte på 26. plass i Budapest og dermed på 30. plass på OL-rankingen.
‍Trener og støttekamerat Henning Braaten er på plass i Budapest med Nilsen og er uansett utfall fornøyd med nordmannens innsats.
– Det var veldig mye rå skating generelt, med en del nye triks i en spennende park. Elias skiller seg ut med fire triks som ingen andre gjør i sine «runs», og viser sin kreative og lekende skating på en veldig bra måte for sporten, skriver Braaten i en SMS til Discovery
– Det er selvfølgelig kjipt å ikke kvalifisere seg inn til OL når jeg var så nære. Nå må jeg bare bli bedre på skateboard, sier Nilsen selv søndag.
I forkant av Tokyo-OL i 2021 var også Nilsen svært nære på å kvalifisere seg inn i OL-feltet.
– Jeg satset jo mot Tokyo-OL og var bare to plasser unna å kvalifisere meg. Så det husker jeg var surt den gang, har Nilsen sagt til Discovery.
Mesterskapet i Tokyo var første gang i historien at skateboard var en del av de olympiske lekene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame