Populære sporter
All sport
Vis alt

Et fyrverkeri av en første etappe – dette er åpningen på Tour de France

Jarle Fredagsvik

Oppdatert 01/07/2023 klokken 10:13 GMT+2

Tour de France åpner med et smykke av en etappe der sykkelsportens største stjerner kommer til å dundre løs på hverandre.

Kupert åpning: Dette er den første etappen i Tour de France

  • Lørdag 1. juli: Følg dramaet fra åpningsetappen i Tour de France eksklusivt fra klokka 12:00 på Eurosport 1, discovery+ og Eurosport.no
Guggenheim-museet er en arkitektonisk perle, og det samme er denne åpningsetappen av året Tour de France. 182 kilometer og en lekker rundløype som også slikker saltet av Biscayabukta på små, bratte, trange og svingete veier.
Underveis dukker det opp utskytningsramper for offensive ryttere. Spesielt kan vi merke oss Côte de Viviero med 27 kilometer igjen.
Se løypeprofilen øverst i saken!
Hvis du husker etappen gjennom champagnedistriktet Épernay i 2019, eller måten Wout van Aert ankom målområdet solo på i Calais i fjor - så kan det bli liknende tilstander her.
Det er en etappe som kan ende opp med å belønne den tapre, og for en herlig måte det i så fall er å dele ut rittet første maillot jaune på.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Tour de France-legenden med Uno-X-varsku: – Hvorfor bare èn etappeseier?

Hva gjør Pogačar?

Viviero kan lokke navn som van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Biniam Girmay, Matej Mohorič og muligens Thomas Pidcock til front av feltet. Norske Tobias Halland Johannessen vil være en annen som har vendt blikket mot denne etappen.
Den største utfordringen dukker nemlig innenfor den avsluttende mila. Côte de Pike som stiger 10 prosent i snitt over 2 kilometer (og hele 15,7 på den siste halve kilometeren før toppen).
Det er dette strekket ’puncheurene’ frykter og de ønsker derfor å komme i forkant av angrepet til Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Enric Mas, Michael Woods og Richard Carapaz.
Så forvent fyrverkeri her! Hvordan Pogačar angriper dette skal bli svært interessant å se.
Sendingen på Eurosport 1 og discovery+ starter 12:00!
Sett denne?
picture

Her blir Uno-X presentert – se det historiske øyeblikket

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame