Populære sporter
All sport
Vis alt

På dette punktet mener Uno-X de er en av de beste i klassen

Jørgen Ryggvik Karlsen

Publisert 30/06/2023 klokken 18:50 GMT+2

Verdensmester Søren Wærenskjold demper ikke Uno-X-forventningene til Tour de France og får støtte fra Discovery-ekspert Philippe Gilbert.

Søren Wærenskjold

Foto: NTB

BILBAO (Discovery):
Han får ikke mulighet til å vise det før tidligst førstkommende mandag.
Da venter tredje etappe fra Amorebieta til Etxano Bayonne og den første av det som på papiret er åtte spurtetapper i årets Tour de France.
– Jeg tror vi har ett av de beste opptrekkene her, så dere skal se oss der fremme, sier Søren Wærenskjold til Discovery.
23-åringen er den femte yngste rytteren i Tour de France-sirkuset og på det yngste laget, men U23-verdensmesteren,med en gocart-bakgrunn, er fryktløs og sparer ikke på kruttet.
– Et av de beste opptrekkene?
– Ja, jeg bare tror vi er et av de beste. Vi har i alle fall selvtillit på at vi kommer til å være der, fortsetter den nybakte norgesmesteren på tempo.
Tidligere i år var han derimot ikke nådeløs mot egen innsats i et spurtopptrekk og slaktet det med glimt i øye på sosiale medier:
picture

Slaktet eget spurtopptrekk i sosiale medier: – Gikk til *******

– Ikke redde

Tidligere verdensmester og Discovery-ekspert Philippe Gilbert er enig med mandalitten og mener Uno-X-debutantene har imponert i oppkjøringen.
– De har skaffet seg respekt i feltet og har gjort seg fortjent til respekten. Det er slik det fungerer i sykkel og de er på ingen måte redde, sier Gilbert, før han fortsetter:
– Etter et par spurtetapper vil alle se at Uno-X har et godt spurttog.
Veteran Alexander Kristoff, som er klar for sin tiende Tour de France, smiler når han hører at romkameraten peker ut Uno-X-toget som ett av Tourens beste.
– Ja, han har troen han, smiler Kristoff, før han legger til:
– Han er i alle fall en av de beste spurtopptrekkenere.
Sett denne?
picture

Tour de France-legenden med Uno-X-varsku: – Hvorfor bare èn etappeseier?

Åpner for å bytte roller

I generalprøven i Belgia rundt var det nesten perfekt ved flere anledninger i de hektiske avslutningene og ble det tre topp fem-plasseringer for Kristoff i det belgiske oppkjøringsrittet, mens Wærenskjold markerte seg med karrierens største seier da han smadret verdensstjerne Mathieu van der Poel på tempoen.
– Jeg følte ikke at vi gjorde oss bort i Belgia. Sånn sett lover det godt inn mot Touren. Vi skulle veldig gjerne satt de på plass i spurtene, men det er verdens beste ryttere.
– Vi møter ikke noen bedre spurtere her, det er eventuelt flere. Men det trenger ikke å være negativt. Da er det flere hjul å spille på og det kan bli litt kaos, fortsetter 35-åringen.
Veteranen skryter av sin unge opptrekker, men føler fremdeles at toppformen mangler og han «føler seg ikke blant de topp fem beste spurterne» - derfor åpner Kristoff, med sine fire etappeseier i Tour de France, for å bytte roller i løpet av sommerens vakreste eventyr.
– Søren har et bra bunndrag og han har en stor rygg, så jeg kan ikke be om mye mer enn det. Han spurter bra selv også, så vi kan bytte på rollene dersom det blir aktuelt.
Uno-X-gutta likte gaven fra Tour de France-arrangøren de fikk på lagpresentasjonen:
picture

– Nå føler jeg det skjer på ekte

Wærenskjold trives derimot i skyggen av lagets store stjerne som opptrekker.
– Ja, jeg trives med det. Det er litt mindre press. Det er fint, det.
Derfor ser ikke toget, bestående av Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen, Wærenskjold og Kristoff, seg tvunget til å gjøre noen endringer inn mot Touren.
– Jeg mener vi har et veldig godt spurtopptrekk, sier sportsdirektør Gabriel Rasch til Discovery, før han fortsetter:
– Vi har spisskvaliteter og skal være der. Samtidig må vi huske at det er lag som har dedikert lagene sine til spurterne, men spesielt Søren og Alex kan være veldig gode sammen, fortsetter Rasch.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame