Populære sporter
All sport
Vis alt

Hushovd med krystallklar beskjed etter bragden: – Vi må angripe

Kristian Hennie

Oppdatert 30/06/2024 klokken 12:13 GMT+2

Tour de France er endelig i gang og på den andre etappen søndag har Uno-X en jobb å gjøre for å forsvare klatretrøyen til Jonas Abrahamsen.

Smørblid nordmann etter bragden: – Kjempestort!

For det var liten tvil om hvilken nordmann som utpekte seg mest blant Tour de France-feltet på lørdagens åpningsetappe.
28 år gamle Jonas Abrahamsen fra Skien forsøkte tidlig på etappen å komme seg i brudd, men ble hentet inn igjen. Litt senere skulle det lykkes for skiensgutten - på skikkelig vis.
I løpet av tiden nordmannen lå i den fremste bruddgruppen plukket han med seg hele 13 klatrepoeng over de ulike stigninene, to flere enn franske Valentin Madouas (Groupama–FDJ), og leder dermed som første nordmann i historien klatrekonkurransen i Tour de France.
– Det var gøy. Det var hardt da jeg kjørte alene opp til bruddet da det var halvannet minutt opp. Det var knallhardt. Heldigvis kom jeg opp og fikk de nødvendige poengene, sa Abrahamsen til Discovery etter lørdagens åpningsetappe.
Sett denne fra lørdagens etappe? Saken fortsetter under videoen.
picture

Her kaster stjernerytteren opp: – Oi!

sjefen hyller nordmannen

– Det var selvfølgelig veldig gøy, da det var ett av målene vi satt før den første etappen. At vi klarer å nå det målet er fantastisk artig. En god start for laget og veldig gøy for Jonas Abrahamsen, innleder daglig leder i Uno-X, Thor Hushovd, til Discovery.
Hushovd har i likhet med Abrahamsen båret den ikoniske polkadot-trøyen i Tour de France. Men Hushovd ledet aldri konkurransen - han hadde trøyen på lån fra sin lagkamerat Philippe Gilbert som satt i den gule trøyen tilbake i 2011.
Under lørdagens åpningsetappe var det tydelig at Uno-X var ivrige på å komme seg i brudd. Både Odd Christian Eiking, Rasmus Fossum Tiller og nettopp Abrahamsen forsøkte seg innledningsvis, uten hell.
Til slutt skulle det lykkes for sistnevnte, som slukte rundt halvannet minutt på bruddet som allerede var etablert foran han.
– Det viser jo hvilke potensial, fysikk og motor han har. Han tetter jo nesten halvannet minutt og gjør den grovjobben, samt de rytterne han slår i kampen om poengene. Det sier sitt. Det er gøy å følge med på, det er som at han tar nye steg for hvert sykkelløp han er med på, sier Hushovd videre om 28-åringen og fortsetter:
– Så er det stort sett med Jonas Abrahamsen-øyne. For det er ikke lenge siden han vant sitt første proffritt. Og nå blomstrer han på den største arenaen som finnes, sier 46-åringen og sikter til Abrahamsens triumf i Brussels Cycling Classic i starten av juni.
Sett avslutningen av åpningsetappen? Saken fortsetter under videoen.
picture

Ellevill avslutning: Bardet seiret på åpningsetappen

– vi må angripe

Søndag venter nok en hard etappe - med en rekke kategoriserte stigninger hvor det skal deles ut nye klatrepoeng.
– Det er mange poeng som skal kjempes om på den andre etappen. Så vi skal ikke bare forsvare trøyen, vi må angripe den. Så målet blir jo å ha den trøyen litt lenger, men så har vi hovedmålet vårt som er etappeseier også, sier Hushovd bestemt.
Discoverys sykkelkommentator, Theis Magelssen, var svært imponert over det han så av Abrahamsen lørdag. Han er spent på hvordan søndagens etappe utarter seg, og sier følgende om uttalelsen til Hushovd:
– Jeg tolker det mer som å angripe videre i rittet og på andre fronter kanskje. Det kan godt være Abra skal i brudd søndag, men så kommer det en beinhard fjelletappe tirsdag som ikke er for han. Vi vet at etappeseier er hovedmålet og det vil det fortsatt være, sier Magelssen.
Tidligere i karrieren var 28-åringen fra Skien innstilt på å utvikle seg som klatrer, men for 4-5 år siden tok han grep på vektfronten.
– Det er en slag kulminasjon av hans reise man ser. Han prøvde å bli klatrer tidligere i karrieren, og så måtte han legge på seg 20 kg for å ta klatretrøyen i Tour de France. Det er et slags paradoks. Det viser hvor rar denne sporten kan være av og til. Det var helt rått, avslutter sykkelkommentatoren.
  • Følg andre etappe av Tour de France på Max nå!
Sett denne?
picture

Her presenteres Uno-X-gutta: – Mange potensielle etappekandidater


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame