Populære sporter
All sport
Vis alt

Vilt stjernegalleri kjemper om stortriumf: – Et spørsmålstegn!

Kristian Hennie

Oppdatert 29/06/2024 klokken 11:47 GMT+2

Tour de France 2024 er rett rundt hjørnet, men hvem tar sammenlagtseieren i år? Det tror den tidligere sykkelstjernen Jan Ullrich han har svaret på.

Her presenteres Uno-X-gutta: – Mange potensielle etappekandidater

  • Følg åpningsetappen av Tour de France på Max nå!
Lørdag formiddagen er sykkeleliten i gang med årets store sykkelfest. Den 111. utgaven av Tour de France går av stabelen fra Firenze i Italia med norsk-danske Uno-X på startstreken i år som i fjor.
I forkant av verdens største sykkelritt er det alltid diskusjoner om hvem som er de største favorittene til å ta sammenlagtseieren. I år er intet unntak.
Under fjorårets utgave var det Jonas Vingegaard som sikret den gule trøyen, etter å ha slått rival Tadej Pogačar med sju og ett halvt minutt. I år er muligens favorittstempelet på sistnevnte?
Den tidligere sykkelstjernen Jan Ullrich (50), som vant Touren sammenlagt i 1997, har gjort opp sine tanker rundt konkurransen om den gjeve gule trøyen i årets utgave.
Hør hva Vingegaard sier før Touren! Saken fortsetter under videoen.
picture

Lettet Vingegaard: – Glad for å være her

I videovinduet øverst kan du se lagpresentasjonen av Uno-X før årets storritt!
For første gang skal nemlig de «fire store» delta i Tour de France samtidig.
Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), Jonas Vingegaard (Team Visma | Lease a Bike), Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step, debutant i Touren) og Primož Roglič (Red Bull – BORA – hansgrohe) stiller alle fra start for sine respektive lag i årets utgave av storrittet.
De to spørsmålene mange spør seg før årets utgave er: Kan Pogačar ta dobbelen (vant Giroen i mai) og hvordan er formen til Vingegaard etter den stygge velten tidligere i år?
Ullrich er usikker på om den danske stjernerytteren i det hele tatt makter å bli en del kampen om sammenlagtseieren i år.
– Det er fortsatt et spørsmålstegn rundt det der. Jeg tror ikke han kan utfordre om sammenlagtseieren etter avbrekket han trengte etter krasjen sin i Baskerland rundt. Men laget hans har jo sagt at han bare ville stille til start hvis han var i toppform, samtidig så mangler han fire-fem uker med trening på de andre, så jeg tror ikke han kan kjempe om seieren. Men han ville ikke vært tatt ut hvis han ikke var i god form, sier Ullrich til Discovery.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Her får Abrahamsen klar beskjed: «No, fuck you!»

Etter den grusomme velten i vår pådro den danske stjernen seg brudd i kragebeinet og flere brukne ribbein, men gjennomførte en vellykket operasjon. Tour de France blir det første sykkelrittet han deltar i siden den stygge krasjen i vår.
På spørsmålet om hva han mener Vingegaards rivaler burde gjør for å utnytte at dansken har vært ute med skade, svarer han:
– Man må utnytte enhver sjanse. Det ser man på Pogačar, som til og med deltar i mellomspurtene når det er mulig å vinne bonussekunder. Samtidig vil Touren i år bli skikkelig, skikkelig tøff den siste uka. Å slite seg ut i første halvdel av Touren, det ville jeg ikke gjort. Men hvis sjansene byr seg, må man gripe dem, sier Ullrich bestemt.
Sett denne av Torstein Træen? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hylla avdød kollega etter sin første proffsiger: – Veldig spesielt

Slovenias store sykkelstjerne, Pogačar, kommer nylig fra en overlegen sammenlagtseier i Giro d'Italia. Den 25 år gamle sloveneren avslørte torsdag at han var syk med korona under oppkjøringen til årets Tour de France.
– Pogačar kjørte en fantastisk Giro og vant med nesten ti minutters forsprang. Og det, selv om han sa at han ennå ikke var i toppform. Jeg er spent på å se hva han presterer når han virkelig er i toppform, sier tyskeren videre.
Tidligere Visma-rytter, Primož Roglič, viste stor styrke tidligere denne måneden da han sikret sammenlagtseieren i Critérium du Dauphiné. Soudal Quick-Step-stjernen, Remco Evenepoel, ble nummer sju sammenlagt i samme ritt, men seiret på tempoetappen. Samme mann tok andreplassen sammenlagt i Paris-Nice i mars.
Ullrich tror, tross meget stor konkurranse i årets felt, at Pogačar blir for sterk for resten av stjernegalleriet.
– Det er skrevet i stjernene. Jeg tror Pogačar har best sjanse. Men etter det jeg så på forhånd har Roglič også gode kort – mens Evenepoel også er en sterk kandidat. Selv om han har vært litt for tung de siste ukene. Hvis han nå har mistet de (kiloene) på høydetreningsleiren, så blir han enda sterkere i fjellene og kan kjempe om sammenlagtseieren, avslutter den tyske sykkellegenden om belgieren.
Det gjenstår å se hvem som stikker av med seieren etter de neste tre ukene med dramatikk og spenning på den italienske og franske landeveien.
  • Følg Tour de France på Max!
Sett dette historiske øyeblikket fra fjorårets Tour de France?
picture

Her blir Tobias Halland Johannessen historisk


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame