Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud er andreseedet: – Ser ikke på meg selv som den nest største favoritten

Oppdatert 16/01/2023 klokken 21:30 GMT+1

Casper Ruud mener selv han ikke er blant de to største favorittene til å vinne Australian Open, men 24-åringen håper at han kan vise seg seedingen verdig.

Novak Djokovic og Casper Ruud

Foto: Getty Images

Verdenstreer Casper Ruud går inn i Australian Open som andreseedet. Kun Rafael Nadal er høyere seedet, ettersom verdensener Carlos Alcaraz må stå over turneringen grunnet skade.
– Det er veldig gøy å få den seedingen jeg har fått, men jeg ser meg ikke selv som den nest største favoritten til å vinne turneringen, sier Ruud til Discovery.
For andreseedet betyr ikke nødvendigvis at tennisesset fra Snarøya er den nest største favoritten til å vinne turneringen. Seedingen er basert på ATP-rankingen, og Ruud tror det er flere navn som står foran ham på listen dersom bookmakerne skulle valgt ut sine favoritter.
Og den store favoritten er naturligvis en revansjelysten serber.
– Det er mange andre spillere som har vist at de er gode her tidligere. Vi har selvfølgelig Djokovic som har vunnet ni ganger tidligere og går for sin tiende. Han er tilbake og er sulten, så han er nok den største favoritten, påpeker Ruud.
24-åringen trekker fram flere andre navn han også tror kommer til å kjempe om det prestisjetunge trofeet de kommende ukene.
– Du har Daniil Medvedev som har vært i to finaler to år på rad, Stefanos Tsitsipas som har vært i tre-fire semifinaler og Rafael Nadal som vant i fjor, så på mange måter er jeg litt heldig som har fått den seedingen jeg har fått.

– Litt surealistisk

Det er nok ikke fullt så enkelt som at Casper Ruud er heldig når han nå går inn i årets første Grand Slam som andreseedet.
Det skyldes først og fremst at nordmannen kommer fra en fantastisk 2022-sesong, der han blant tok seg til to Grand Slam-finaler, én Masters 1000-finale og gikk hele veien til finalen i ATP-sluttspillet.
Nå er det kun hans store forbilde som er rangert høyere inn mot et av årets absolutte høydepunkter.
– Det er jo gøy å vite at Nadal er førsteseedet og jeg er andreseedet. Det kunne jeg ikke ha sett for meg for et år siden. Det er uvirkelig, men det er veldig gøy. Jeg prøver å nyte øyeblikket og tenke at det er noe som har kommet etter et godt år, forklarer nordmannen.
Så gjenstår det å se om Casper Ruud kan starte der han slapp i 2022. Med fullklaff kan han også sitte igjen som verdensener etter turneringen, men det er fremdeles en lang vei dit.
– Jeg føler at jeg er en spiller som kan gå langt dersom jeg spiller mitt beste spill. Det er som sagt andre spillere jeg ser på som større favoritter, men samtidig er det gøy å vite at jeg og han jeg så opp til er de høyest seedede til en Grand Slam. Det er litt surrealistisk å tenke på, avslutter Ruud.
Sett denne?
picture

Kyrgios måtte trekke seg: – Ikke vært enkelt i det hele tatt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame