Populære sporter
All sport
Vis alt

Åpenhjertig Eikeri om dødsfallene i familien: – En tøff oppladning til turneringen

Even Lübeck

Oppdatert 16/01/2023 klokken 12:54 GMT+1

Ulrikke Eikeri er klar for doubleturneringen i Australian Open, men får hard motstand allerede i første runde. Oppladningen har ikke vært optimal for den norske profilen..

Ulrikke Eikeri

Foto: Getty Images

  • Følg Ulrikke Eikeri og resten av tenniseliten i Australian Open fra mandag 16 januar på discovery+ og Eurosport.no
Eikeri mistet nemlig både bestefaren og familiehunden i forkant av turneringen, noe som har preget doublespilleren mye den siste tiden.
– Jeg fikk beskjed om det forrige uke. Det har vært en tøff oppladning til turneringen med å både miste bestefar og familiehund. Det har vært vanskelig og kjedelig å ikke kunne være sammen med familien, sier en tårevåt og preget Eikeri til Discovery.
Hun tar en pause når hun kjenner at tårene presser på.
– Jeg skal gjøre mitt aller beste, prestere bra og levere her i Australian Open. Men det er tøft. Jeg blir emosjonell og trist av å tenke på det. Det er tøft å være alene i Australia, sier hun åpenhjertlig og ærlig.
– Forhåpentligvis rekker jeg begravelsen til bestefar. Det er viktig for meg å være med på.
picture

Dette er snakkisene før Australian Open: – Tror det er mye spenning

Røk i semifinale i turnering

I tillegg til å ha slitt med en skade på tampen av fjoråret ble det tap for Eikeri og Norge i United Cup ved nyttår.
– Det var en fin erfaring, men det ble litt for tøft for min del. Jeg slet med skaden som gjorde at jeg ikke fikk trent så mye som jeg ville i forkant. Formen var ikke helt topp og jeg følte jeg burde prestert bedre.
Hun har siden oppholdt seg i Australia og spilt doubleturnering i Hobart, der Eikeri og makkeren Catherine Harrison røk i semifinalen.
– Vi spilte flere jevne kamper i turneringen og det var fint å spille med Catherine før Australian Open. Vi var gode i flere kamper der.
picture

Se Djokovic få hjelp av en fan mot Kyrgios

Tøff motstand

Etter det har Eikeri ladet opp til Australian Open, der hun og makkeren Harrison får svært tøff motstand i første runde - mot førsteseedede Barbora Krejcikova og Katerina Siniakova. Kampen spilles onsdag eller torsdag.
– Vi fikk den tøffeste trekningen. De er samspilte og verdens beste doublepar, og vant til å vinne mye. Men om vi klarer å knekke koden og spille bra har vi absolutt en mulighet. Jeg har slått de begge i single og double og, sier hun.
– Vi må prøve å ikke tenke alt for mye på hvem vi møter. Vi skal inn og gi alt uansett. De er favoritter og vi er underdogs, men det liker vi å være. Vi har troen på at vi kan vinne. Vi må legge en taktisk god plan og følge den og være smarte, så kan vi vinne.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame