Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Discovery-ekspertenes Australian Open-favoritter

Even Lübeck

Oppdatert 15/01/2023 klokken 21:24 GMT+1

Discovery-ekspertene er samstemte når det kommer til deres favoritter på herresiden under Australian Open.

Nick Kyrgios, Novak Djokovic og Daniil Medvedev

Foto: Getty Images

  • Følg Ulrikke Eikeri og resten av tenniseliten i Australian Open fra mandag 16 januar på discovery+ og Eurosport.no
Både Dorthea Faa-Hviding og Ola Bentzen holder Novak Djokovic som deres storfavoritt.
– Djokovic er stor, stor favoritt for meg, selv om det skal spilles mye tennis. Rafael Nadal er regjerende mester, men jeg tror det blir for tøft for ham. Det blir mye for Djokovic emosjonelt, så det blir spennende å se hvor mange som holder med ham og hvordan han takler det presset, sier Faa-Hviding.
– Bak Djokovic er det mange spennende. Dette blir nok den viktigste turneringen til Kyrgios i 2023, så det blir interessant å se hvordan han takler presset.
Casper Ruud møter Tomas Machac i første runde og har fått en tøff trekning på veien mot finalen.
Dette er ekspertenes favoritter:

Dorthea Faa Hviding

Novak Djokovic
– Han har vunnet der ni ganger før og er min favoritt. Federer er ikke der, Nadal litt halvveis, mens Djokovic er i kjempeform Han er fysisk sterk og lar deg ikke komme til. Bevegelsene hans er helt perfekte, han får alltid motstanderne til å få dårlig tid. Også er han i tillegg utrolig smart og tar vare på alle sjanser.
Nick Kyrgios
– Kyrgios har et ekstremt høyt toppnivå og kommer nok til å komme ut i fyr og flamme. Han blir vanskelig å stoppe da, og i tillegg er han på hjemmebane. Han føler seg hjemme i Melbourne, han har publikum med seg og kan få viktig drahjelp i lange kamper. 2022 ga han mye suksess og det har gitt mer suksess for Nick, så han blir farlig.
Daniil Medvedev
– Russeren har spilt finale de to siste årene, men ikke vunnet. Han er nok veldig revansjelysten. Han spiller smart, variert og har et svar på alle slag. Han gir ingen noe gratis, er 2 meter høy og kan slå vinnere fra hvor som helst. Han dekker mye bane og kommer til å være veldig påskrudd i år.
Hun trekker i tillegg frem den amerikanske duoen Sebastian Corda og Taylor Frtiz som sine darkhorses.
– Fritz så veldig bra ut etter Indian Wells på våren og etter det. Han server bra og spller bra og kan holde fem sett. Corda spilte finale siste uke mot Djokovic, han har en far som har vunnet Australian Open (1998) og som vet hva det går i. Corda er høy, slår hardt og tok Djokovic til tre sett i en jevn kamp. Se opp for de to.

Ola Bentzen

Novak Djokovic
– Når han først stiller i Australia er han alltid favoritt. Han er så komplett - like god offensivt som defensivt, han er verdens beste returspiller og man får ingenting gratis når man møter ham. Han sender alt tilbake i spill! Han har litt av alt, beveger seg fantastisk og er god til å sette ballen i spill. Han har en tendens til å se litt halvveis ut, men han kommer seg alltid gjennom. Hvis det er noen som skiller seg ut må det være Djokovic i form av favoritter.
Rafael Nadal
– Nadal er tittelforsvarer og fortsatt en av verdens beste, så han alltid å regne med når han først er med. Han var litt svakere enn jeg hadde trodd i ATP-sluttspillet, så spørsmålstegnene er litt større enn det jeg hadde trodd. Han må finne godfølelsen og komme inn i rytmen der han kjenner at han kommer inn i matchmodus. Det er den mentale biten som er hans styrke. Han er en fantastisk fighter, men for å komme dit må han kjenne at spillet sitter godt nok og kjenne på flyten. Og det trenger han ofte en del kamper på å gjøre. Han kan være litt sårbar de første tre-fire rundene, så godfølelsen er nøkkelen her.
Casper Ruud
– Casper har to Grand Slam-finaler under beltet fra 2022. Han er en av fem-seks som jeg tror kan vinne. Det er flere som kan slå Ruud på en gitt dag på hardcourt enn grus, selv om han stort sett gjør det like bra. Det er flere på det tablået som kan ta han i Melbourne enn i Paris, også fikk han en tøff trekning i tillegg.
Han nevner også Stefanos Tsitsipas, Felix Auger-Aliassime, Nick Kyrgios og Holger Rune.
– Tsitsipas er veldig god, men har ikke vunnet en Grand Slam. Skal det skje nå? Jeg tror han, samt en av de tre i Felix, Nick og Hoolger kan få til et eller annet. Det kan godt skje. Jeg tror ikke Kyrgios kan vinne sju på rad med hans fysikk og den mentale biten. Rune var ikke i kjempeform sist uke, men det betyr ikke all verden. Felix avsluttet fjoråret best av alle og har formen og et stort og bra spill.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame