Populære sporter
All sport
Vis alt

Rådførte seg med lagkompis før møtet med «ukjent» motstander: – Ga noen tips

Oppdatert 16/01/2023 klokken 17:54 GMT+1

Casper Ruud starter sitt Australian Open-eventyr tirsdag morgen. Der venter en spiller som det norske tennisesset ikke har nevneverdig stor kjennskap til.

Casper Ruud på jakt etter skygge i Australia.

Foto: Getty Images

Casper Ruud får æren av å avslutte førsterunden i Australian Open når han spiller siste kamp tirsdag mot tsjekkiske Tomas Machac.
Kampen som egentlig var satt til ca. kl 15 lokal tid og 05.00 norsk tid har nå blitt flyttet til siste kamp på Margaret Court-banen tirsdag. Kampen kommer til å spilt rundt 10-11-tiden norsk tid.
Det er Team Ruud meget fornøyd med.
– Vi er veldig happy med nytt kamptidspunkt, sa trener og far Christian Ruud til Discovery.

Durasovic-råd

Kamptidspunktet er endret, men motstanderen er fortsatt den samme. Tsjekkiske Machac, som er ranket som nummer 115 i verden, er en spiller Ruud ikke hadde den største kjennskapen til fra før. Men det har en annen norsk tennisspiller.
Viktor Durasovic møtte tsjekkeren i en ATP Challenger-turnering tilbake i oktober. Ruud forteller til Discovery at han rådført seg med Durasovic før møtet med den «ukjente» tsjekkeren.
– Jeg snakket litt med Viktor om ham i United Cup. Han (Machac, journ.anm.) tråkket over ganske stygt i United Cup og det kunne vært fare for at han ikke fikk spilt noen kamper her nede, men han har tydeligvis blitt frisk igjen kjapt.
– Jeg kjente ikke noe til han og Viktor ga noen tips da, men jeg får kanskje høre med han igjen nå før jeg skal møte ham om hva jeg kan forvente og hva som er hans styrker og svakheter.

– Steke egg på banen

Mens vinteren fremdeles herjer for fullt her hjemme i Norge, er situasjonen en litt annen for Ruud og resten av verdenseliten i Australia. Samtidig som det vaker mellom pluss og minus hjemme i Oslo, var det meldt opp mot 36 varmegrader i Melbourne tirsdag ettermiddag.
Men etter at tidspunktet på kampen ble endret, unngår nå Ruud ekstremvarmen
– Det kommer til et punkt der det nesten blir for varmt - og 36 grader er egentlig det nivået, spør du meg, sier Ruud.
– De fleste vet ikke at banen blir ekstremt varm, for solen står på hele dagen. I ekstreme tilfeller kan du faktisk steke egg på en tennisbane. Noen ganger har jeg følt at det nesten er litt vondt å gå på banen, fortsetter han.

Dropper varme-grep

Ekstremvarme har gitt nordmannen problemer tidligere. Han har tatt i bruk varmerom på Olympiatoppen for akklimatisere seg til varmen før reise til spesielt fuktige og varme steder tidligere.
Det grepet har ikke Ruud gjort denne gangen. Han mener selv at han takler varmen bedre enn for noen år siden.
– Jeg har ikke brukt det noe særlig nå før jeg reiste ned hit, men jeg har hatt god erfaring med det tidligere. Det er et bra rom, men et slitsom rom. Det er ikke noe gøy å være der, sier Ruud med et smil.
Sett denne?
picture

Dette er snakkisene før Australian Open: – Tror det er mye spenning

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame