Populære sporter
All sport
Vis alt

Vil se verdenseneren i de største turneringene: – Bedre for sporten

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 22/02/2022 klokken 21:48 GMT+1

Den tidligere verdenseneren Andy Murray mener tennissporten lider av Novak Djokovic sitt fravær. Skotten håper at den serbiske verdenseneren snart vil være tilbake i de største turneringene.

Novak Djokovic og Andy Murray

Foto: Getty Images

Novak Djokovic spiller for øyeblikket i ATP 500-turneringen Dubai Tennis Championships. Det er serberens første turnering i 2022, etter at han ble nektet deltakelse i Australian Open på grunn av manglende koronavaksinasjon.
Samme krav setter også en stopper for Grand Slam-turneringene Roland-Garros og US Open. Slik situasjonen er nå, vil Djokovic heller ikke kunne delta i den prestisjetunge Indian Wells-turneringen i starten av mars.
– Det ville vært bedre for tennissporten om han spilte alle de store turneringene, men det er konsekvenser av valget han har tatt. Han må selvsagt akseptere det, men jeg tror ikke det er bra for sporten om vår beste spiller ikke deltar i de store turneringene, sa Andy Murray på pressekonferansen etter seieren mot Cristopher O'Connell.
  • Følg Novak Djokovic, Andy Murray og de andre stjernene i Dubai på Eurosport.no og discovery+
Djokovic uttalte i et intervju med BBC for en snau uke siden at han ikke har noen planer om å vaksinere seg på nåværende tidspunkt, og at han er villig til å miste turneringer som et resultat av vaksinenekten.
– Jeg er ikke enig i valget hans. Jeg tror det ville vært mye lettere for ham hvis han hadde tatt vaksinen. Men jeg likte ikke å se en som jeg har respektert og kjent siden jeg var liten, være i den situasjonen som han var i Australia, fortsatte 34-åringen fra Glasgow.
Den skotske veteranen deltar også i Dubai, og er klar åttedelsfinalen. Der møter han italienske Jannik Sinner.

Viste klasse

Novak Djokovic hadde ikke spilt en offisiell tenniskamp på flere måneder før åpningskampen hans i Dubai. Verdenseneren hadde full kontroll mot italienske Lorenzo Musetti. Han vant i strake sett med sifrene 6-3 og 6-3.
Serberen ble møtt av jubel og flagg fra en fullsatt stadion.
– Jeg kunne ikke bedt om en bedre mottakelse. Det er en stund siden jeg sist spilte en kamp, og jeg kunne ikke valgt et bedre sted å kickstarte sesongen, sa Novak Djokovic til arrangøren etter kampen.
34 år gamle Djokovic møter russiske Karen Khachanov i åttedelsfinalen onsdag ettermiddag norsk tid.
Sett denne?
picture

Forbannet svenske: – Han er kjent for å ødelegge for andre

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame