Populære sporter
All sport
Vis alt

Forholdene i Geneve frustrerte semifinaleklare Ruud: – Helt latterlig

Joakim Opphus

Oppdatert 23/05/2024 klokken 21:38 GMT+2

Casper Ruud er klar for semifinale i 250-turneringen i Geneve, men nordmannen var ved flere anledninger frustrert over forholdene i den sveitsiske alpebyen.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

  • Følg Casper Ruud i Roland-Garros fra 26. mai på Eurosport.no, Max og Eurosports kanaler.
Casper Ruud - Sebastian Baez (6-3, 3-6, 6-4)
Det ble en jevnspilt kvartfinale mot argentinske Sebastian Baez for Casper Ruud i Geneve Open.
Argentineren ga nordmannen en tøff kamp og sørget for at kampen måtte ut i nervepirrende tredje sett før en seierherre kunne kåres.
Ruud stakk av med åpningsettet 6-3, før argentineren tok sett nummer to med samme sifre.
I det avgjørende settet var det Ruud som tok det første servebruddet på stillingen 1-0 og gikk opp til 2-0. Han fulgte opp med et solid servegame og bekreftet bruddet og tok en 3-0-ledelse.
Ruud vei til semifinalen virket å være enkel og grei.
Men Baez skapte spenning igjen da han brøt til 4-3. Ruud slo tilbake umiddelbart og brøt argentineren igjen og gikk opp i 5-3, men han maktet ikke å serve hjem kampen og Baez brøt tilbake nok en gang.
Men igjen så klarte Ruud og bryte tilbake og sikret semifinalebilletten etter at Baez gjorde en dobbeltfeil.
– Det var en tøff match mot Baez. Det var litt rykk og napp, og ting kunne vært bedre til tider. Men det var en velspilt kamp og mye positivt å ta med seg videre. Målet er å bygge opp litt selvtillit her som jeg kan ta med til Paris, sa Ruud i seiersintervjuet etter kampen.
I semifinalen møter Ruud italieneren Flavio Cobolli (56 i verden). Den kampen er satt opp til etter 15:30 fredag.

Frustrert Ruud

Selv om Ruud gikk seirende ut av duellen mot Baez var han ved flere anledninger ganske tydelig frustrert fredag kveld.
– Alt på «defence» går ut. Helt utrolig, ropte Ruud etter å ha sendt en ball lang på stillingen 2-0 til Baez i det andre settet.
Tidligere i kampen klagde også nordmannen flere ganger over forholdene.
– Ballen spretter jo like lavt som på gress her, smalt det fra Ruud.
I det aller første gamet i sett nummer to var han også tydelig misfornøyd med hvor glatt grusen i Geneve var.
– Det er jo så glatt. Det er helt latterlig. Se under skoen da, man klarer ikke å få av alt det hele tiden, sa en småamper Ruud til far og trener Christian Ruud.
Ruud gikk flere ganger rundt å mumlet for seg selv.
– Jeg tror Casper må bare innfinne seg med at det er tøffe spilleforhold i Geneve i dag. Det er tydelig at det går litt i hodet på Casper til tross av at han tok det første sette på imponerende vis, sa TV 2-kommentaror Sverre Krogh Sundbø etter sett nummer to.
– Han har slettes ikke sett ut til å være i vater i dag, Casper, sa Krogh Sundbø som samtidig påpekte at det var de eksterne faktorene som frustrerte nordmannen og ikke kvaliteten på eget spill.

Kan bli Djokovic-møte

I den andre semifinalen i Geneve fredag møter Novak Djokovic tsjekkiske Tomas Machac. Det er derfor ikke utenkelig at det blir en finale mellom Ruud og Djokovic lørdag.
Ruud har møtt serberen seks ganger i karrieren, men tok ikke sin første seier før han slo han i semifinalen i Monte-Carlo tidligere i år.
I fjor tapte Ruud for Djokovic i finalen i Roland-Garros. Ruud har vunnet turneringen i Geneve to ganger tidligere (2021 og 2022).

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame