Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud-skremmeskudd før Roland-Garros – sikret sin tredje tittel i Genève

Joakim Opphus

Oppdatert 25/05/2024 klokken 20:36 GMT+2

Casper Ruud går inn i Roland-Garros som en av turneringens største favoritter etter å ha sikret seg sin tredje tittel i Genève Open lørdag.

Casper Ruud med sitt tredje trofé i Genève Open.

Foto: Getty Images

  • Følg Roland-Garros med Casper Ruud fra 26. mai på Eurosport.no, Max og Eurosports kanaler.
Casper Ruud - Tomas Machac 7-5, 6-3
Bare noe få timer etter at Casper Ruud hadde sikret finalebiletten i Genève Open, måtte han ut i finalen mot en uthvilt Tomas Machac fra Tsjekkia.
Og det virket som den friske tsjekkeren hadde en stor fordel innledningsvis mot Ruud som allerede hadde en tresetter i beina. Machac brøt nordmann tidlig og skulle serve for åpningsettet.
Men så snudde kampen helt.
Nordmannen leverte en imponerende opphenting etter å ha ligget et brudd ned og avgjorde åpningsettet i sin favør. Han fortsatte storspillet i sett to og hadde få problemer med å sikre sin tredje tittel i Genève med sifrene 7-5, 6-3.
– Det var nok en tøff kamp. Tomas fortjente å vinne førstesettet, men sånn er tennis noen ganger, det er ikke alltid rettferdig. Jeg er veldig glad for å vinne igjen i Genève. Det har vært en veldig god sesong så langt, og det fortsetter å gå veien, sa Ruud til arrangøren etter kampen.
Discoverys tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen er enormt imponert over nordmannen.
– Det er helt rått at han vinner to kamper på samme dag! Han er råsterk, og ikke minst viser han en vanvittig vinnervilje når han kommer fra ett sett ned i semifinalen. Han er rå!

Mestvinnende

Nordmannen vant også turneringen i både 2021 og 2022, og er nå den første spilleren i historien til å vinne turneringen tre ganger.
Dette er Ruuds tolvte tittel i karrieren, og andre i årets sesong etter at han vant ATP500 i Barcelona.
Roland-Garros, årets andre Grand Slam, starter allerede i morgen, men Ruud er ikke blant spillerne som skal ut å spille søndag. Det er han nok veldig takknemlig for etter å ha vært i gjennom to kamper i dag.
Ruuds åpningskamp i Paris blir dermed mandag eller tirsdag.
Han skulle egentlig møte en annen tsjekker i sin første kamp i Paris, men 18 år gamle Jakub Mensik har trukket seg fra turneringen.
Den brasilianske kvalspilleren Felipe Meligeni Alves blir Ruuds første hinder i Roland-Garros.

Sterk opphenting

Starten av finalen i Genève Open minnet mye om Ruuds semifinale mot Flavio Cobolli tidligere i dag. Ruud hang ikke helt med i starten, og motstanderen virket å være mer tent.
Machac gjorde som Cobolli og brøt nordmannen tidlig. Machac ledet 5-3 og skulle serve for det første settet. Men da våknet Ruud til liv. Han vant de neste fire gamene og tok åpningsettet 7-5.
Sett nummer to minnet også litt om semifinalen, hvor Ruud klarte å bryte sin motstander tidlig. Machac klarte ikke å gjøre som Snarøya-spilleren gjorde i det første settet, og Ruud sikret settet 6-3.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame