Populære sporter
All sport
Vis alt

Bildene vekker oppsikt: – Forstår det ikke

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/08/2023 klokken 08:58 GMT+2

Treningsbilder av verdensener Iga Swiatek (22) går viralt.

Iga Swiatek.

Foto: Getty Images

Mandag ble den polske verdenseneren sett med teipet munn da hun trente i forkant av Masters 1000-turneringen i Montreal.
Mange har stusset over bildene på sosiale medier, og flere lurte på hva hun drev med. Konfrontert med bildene på en pressekonferanse i forkant av WTA-turneringen, virket det ikke som hun selv visste svaret.
– For å være ærlig forstår jeg det ikke selv heller, sa hun lattermildt.

Utholdenhetstrening

Men sannheten bak teipen skal handle om å utfordre pusten. Trenerteamet til Swiatek mener det har en positiv effekt på henne, selv om polakken tidvis stusser på metodene.
– Det er vanskeligere å puste kun gjennom nesen og pulsen øker fortere. Jeg tror det har noe med utholdenhet å gjøre, men jeg kan ikke forklare det ordentlig for jeg er ingen ekspert. Noen ganger forstår jeg ikke engang tingene teamet ber meg om å gjøre. Jeg er vant med teiptreningen. En merker definitivt at alt blir tøffere, forklarte Swiatek.
Enn så lenge er det vanskelig å kritisere trenerteamet for de uortodokse metodene. Swiatek har nemlig vært verdensener siden april 2022. 22-åringen fra Warszawa har vunnet fire Grand Slams.
picture

Ruud med favorittnummeret på baseballdrakt: – Den er jo fet, da

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame