Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette sier Ruud om ryggproblemene: – Ikke noe jeg er redd for

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 11/08/2023 klokken 07:38 GMT+2

Casper Ruud fikk det tøft mot Alejandro Davidovich Fokina i ATP Masters-turneringen i Toronto torsdag kveld. Og det var ikke bare spillet som plagde nordmannen.

Casper Ruud under kampen mot Alejandro Davidovich Fokina.

Foto: Getty Images

Ruud røk ut etter tre tette og jevne sett. 6-7 (4-7), 6-4, 6-7 (4-7) ble til slutt stillingen i favør spanjolen.
– Det var mye fram og tilbake. Det er mye som skjer og mange faktorer som spiller inn, men til syvende og sist så taper jeg kampen. Det er bare noen poeng om å gjøre, men jeg er ikke god nok i dag dessverre, sier Ruud til NTB.
– Skuffende å tape på målstreken, men sånn er det. Det er en del av gamet. Man må bare bite i det sure eple og komme seg videre.

Ryggsmerter

Ruud måtte underveis i kampen ta en medisinsk timeout grunnet ryggsmerten. Snarøya-gutten kunne avdramatisere det hele etter kampen:
– Det er bare en «tight» rygg, ikke noe verre enn det. Ikke noe skremmende eller noe jeg er redd for, men det var greit å bare få løst opp litt, forteller han.
I kvartfinalen møter Fokina amerikanske Mackenzie McDonald, som slo ut canadiske Milos Raonic tidligere torsdag kveld.
Ruud falt nylig én plass ned på ATP-rankingen og er dermed verdensfemmer, mens Fokina ligger helt nede på 37.-plass på listen.

Stjernefall

Nordmannen er bare en av flere høyt rangerte spillere som har måttet belage seg på en tidlig exit i Toronto. Tidligere har spillere som Holger Rune, Stefanos Tsitsipas og Andrej Rubljov røket ut. Natt til fredag tok derimot stjerneskuddet Carlos Alcaraz seg videre etter å ha slått polske Hubert Hurkacz etter tre jevne sett.
Faktisk gjenstår er det kun tre spillere, av de gjenværende åtte, som er innenfor topp ti på ATP-rankingen: Carlos Alcaraz, Jannik Sinner og Daniil Medvedev.
Slik ser kvartfinalene ut:
Carlos Alcaraz - Tommy Paul
Gael Monfils - Jannik Sinner
Mackenzie McDonald - Alejandro Davidovich Fokina
Alex de Minaur - Daniil Medvedev
(Discovery/©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame