Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjempeskrell for Rune – røk ut mot nummer 70 i verden

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 10/08/2023 klokken 08:10 GMT+2

Forhåndsfavorittene fortsetter å ryke ut av Masters 1000-turneringen i Canada.

Holger Rune.

Foto: Getty Images

Holger Rune - Marcos Giron 1-2 (2-6, 6-4, 3-6)
Samme dag som Alexander Zverev gikk på et overraskende tap mot Alejandro Davidovich Fokina, skulle også Holger Rune havne i store problemer i Toronto.
Den danske tennisyndlingen møtte amerikanske Marcos Giron. Rune var stor favoritt før kamp, men amerikaneren imponerte stort. Giron vant kampen over tre sett med sifrene 6-2, 4-6, 6-3.

Stjernefall

Det avgjørende settet ble mildt sagt kaotisk. Først brøt Giron da Rune servet for 2-2, før vondt skulle bli til verre for dansken. Amerikaneren brøt igjen på stillingen 4-2, og Giron fikk muligheten til å serve for kampen.
Den muligheten grep han ikke, og Rune fikk tent håpet om et comeback med 3-5-reduseringen. Det danske stjerneskuddet klarte dog ikke å bekrefte bruddet. Istedenfor brøt Giron for tredje gang, og kunne med det juble for en overraskende seier etter to timer og sju minutter.
– Jeg vet at nivået er der, men marginene er små. Jeg har spilt mot flere av de som er topp ti på rankingen, så jeg visste at jeg kunne klare det, sa Giron til arrangøren etter triumfen.
Holger Rune er langt fra det første store navnet til å forsvinne ut av turneringen. Tidligere har spillere som Stefanos Tsitsipas (4.-seedet) Andrej Rubljov (7.-seedet), Felix Auger-Aliassime (12.-seedet), Cameron Norrie (13.-seedet) og nevnte Zverev (16.-seedet) alle forsvunnet hodestups ut av Masters 1000-turneringen i Toronto.

Stor skalp

Holger Rune er nummer seks på verdensrankingen.Tidligere i år har han blant annet kommet til finalen i Masters 1000-turneringen i Roma, og i tillegg tok han seg til kvartfinalen i både Roland-Garros og Wimbledon. I Roland-Garros sa det stopp mot Casper Ruud.
Han står også med én ATP-tittel i 2023. Tilbake i april vant han 250-turneringen i München.
For Giron sin del var seieren over Rune årets store skalp. Amerikaneren, som er ranket som nummer 70 i verden, har hatt et varierende år uten de helt store resultatene. Han har tatt seg til kvartfinalen i tre ATP 250-turneringer. Han tok seg også til tredje runde i Roland-Garros.
I neste runde er det duket for et helamerikansk oppgjør. I åttedelsfinalen møter Giron sin landsmann Tommy Paul.
picture

Ruud om comebacket: – Klarte å spille bra da jeg virkelig måtte

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame