Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud videre i Toronto – kan bli gigantoppgjør i neste runde

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/08/2023 klokken 07:12 GMT+2

Tennisesset fra Snarøya hadde få problemer i sin første kamp i Masters 1000-turneringen, men allerede i tredje runde venter knalltøff motstand.

Ruud om comebacket: – Klarte å spille bra da jeg virkelig måtte

Casper Ruud - Jiri Lehecka 2-0 (7-6, 6-4)
Casper Ruud fikk ingen enkel åpningskamp på hardcourten i Canada. Han møtte tsjekkeren Jiri Lehecka i andre runde, som er nummer 36 på ATP-rankingen.
– Dette er spillere han kjenner godt, det er en fordel, men han vet at dette blir tøft. Her må han opp i ringene! Men det er like greit å komme skikkelig i gang med det samme, sa Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås Olsen da trekningen var klar.
Men til tross for en tøff åpningskamp for Ruud, som hadde «bye» i første runde, skulle nordmannen kontrollert ta seg forbi den tsjekkiske 21-åringen. Casper Ruud vant i strake sett med sifrene 7-6 og 6-4.
I det første settet ble det dog et utfordrende tiebreak for Ruud. Han havnet under 0-4, men på utrolig vis klarte nordmannen å snu det.
Lehecka fikk en to settballer på 6-4, men Ruud reddet begge. Til slutt var det Snarøya-gutten som stakk av med settet etter å ha vunnet tiebreaket 8-6.
I andre sett fikk Ruud det eneste breaket da Lehecka servet for 4-3, og han kunne juble for seieren etter én time og 45 minutter.
Tennisesset fra Snarøya hadde møtt Lehecka én gang tidligere. Også i fjor vant han i strake sett da de to møttes i Gstaad.

Potensielt gigantmøte

Allerede i neste runde kan det være duket for et gigantoppgjør.
For om ikke trekningen i åpningskampen var tøff nok, kan det være et møte med Alexander Zverev som venter i kommende kamp.
Tyskeren møter Alejandro Davidovich Fokina onsdag kveld norsk tid, og vinneren vil møte Ruud i tredje runde. Tyskeren er rangert som nummer 16 i verden, og må leve med favorittstempelet før møtet med spanjolen.
Casper Ruud tok seg hele veien til semifinalen i fjorårets utgave av Masters 1000-turneringen i Toronto. Den gang ble det tap mot polske Hubert Hurkacz.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame