Populære sporter
All sport
Vis alt

Klar for sin første Roland-Garros-finale: – En av de tøffeste kampene jeg har spilt

Joakim Opphus

Oppdatert 07/06/2024 klokken 19:16 GMT+2

Casper Ruuds sin potensielle finalemotstander i Roland-Garros er klar.

Her sikrer Alcaraz finalebilletten

  • Følg Casper Ruud mot Alexander Zverev fredag kveld på Eurosport.no, TVNorge og Max!
Carlos Alcaraz - Jannik Sinner 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3
Det var store forventninger til fredagens semifinale mellom Carlos Alcaraz og Jannik Sinner, og fremtidens - og nåtidens - store tennisstjerner skuffet ikke.
Ikke uventet ble det en femsett-thriller mellom de to supertalentene fredag.
Etter ca. fire timer med verdensklassetennis var det til slutt den spanske 21-åringen som kunne slippe jubelen løs etter en mesterlig snuoperasjon mot sin italienske rival.
– Det har vært en herlig match dette her. En kamp som har inneholdt det meste, sa Discoverys kommentator Christer Francke.

Slet med kramper

Etter kampen forteller vinneren at dagens semifinale var en av hans tøffeste kamper i karierren.
– Ja, det var nok sannsynligvis det. Alle de tøffeste kampene i min korte karriere har vært mot Jannik. Denne i dag og i US Open i 2022, det viser hvilken stor spiller Jannik er. Jeg håper å kunne mange slike kamper mot Jannik i fremtiden, men ja dette var helt klart en av de tøffeste kampene jeg har spilt, sier han.
Han forteller at han slet med kramper underveis.
– Jeg fikk kramper i tredje sett. Det gjorde Jannik også. Vi måtte kjempe. Jeg lærte av kampen mot Djokovic i fjor, da jeg var i samme situasjon. Jeg vet at i slike situasjoner må du holde deg rolig og fortsette, for krampene vil forsvinne. Det tredje settet var litt rart, men det fjerde og femte settet var bra.
Hvem som blir Alcaraz sin finalemotstander søndag får vi svaret på senere fredag kveld når Casper Ruud møter Alexander Zverev.

Rå Sinner-start

Jannik Sinner startet semifinalen forrykende. Han brøt spanjolen umiddelbart og gikk raskt opp i en 4-0 ledelse. Den luken ble for mye for Alcaraz å komme tilbake fra og åpningsettet gikk til italieneren med sifrene 6-2.
I andresettet hevet Alcaraz seg betraktlig, men det var faktisk Sinner som fikk det første servebruddet med en gang igjen. Sinner ledet 2-0, men så stakk verdenstreeren fra Spania av med de neste fem gamene og gikk opp i 5-2. Han tok settet 6-3 til slutt.
Det var Alcaraz som starter tredjesettet best og brøt først, men Sinner slo tilbake i det påfølgende gamet til 2-2. Han fortsatte å sette press på Alcaraz og brøt han nok en gang. Sinner så seg ikke tilbake og sikret sitt andre sett i kampen med 6-3.

Snuoperasjon av Alcaraz

Alcaraz måtte ta det neste settet eller så var finaledrømmen over. Det fjerde settet ble også det jevneste så langt i kampen.
Begge to holdt sine servegame i starten. Ikke før på stillingen 5-4 til Alcaraz klarte spanjolen å bryte gjennom mot sin motstander og sikret settet med 6-4.
Spanjolen tok med seg momentumet fra sett nummer fire inn i det siste og avgjørendet settet.
Etter å ha holdt egen serve, brøt han Sinner i det påfølgende gamet, før han igjen holdt serven for en 3-0-ledelse. Spanjolen hadde et jerngrep på finalebilletten.
Sinner maktet aldri å bryte tilbake og spanjolen avgjorde kampen på sin tredje matchball og er klar for sin første finale i Roland-Garros.

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame