Populære sporter
All sport
Vis alt

Store forventninger til Ruud før grussesongen: – Større enn noen gang

Carl Henning Biørnstad

Publisert 11/04/2022 klokken 21:32 GMT+2

Casper Ruud ønsker ikke å kun bli sett på som en grusspesialist, og etter semifinalen i Miami beviste nordmannen at han i aller høyeste grad også behersker andre underlag. Men det er fortsatt grus Ruud er best på, og nå starter grussesongen for alvor.

Casper Ruud etter seieren over Pedro Martinez i finalen i Kitzbüel sommeren 2021.

Foto: Getty Images

  • Følg Casper Ruud i Monte Carlo på discovery+ og Eurosport.no
– Det er store forventninger til Casper Ruud før grussesongen. Forventingene er store og forutsetningene er gode. Skader, ranking og form – alt ligger til rette for den beste grussesongen noen gang.
Det sier Discovery-kommentator Christer Francke kort tid før Casper Ruud åpner ballet i Monte Carlo.
Snarøya-gutten kommer fra en sterk 2. plass i Masters 1000-finalen i Miami – den siste turneringen på hardcourt før det virkelig braker løs på det brunrøde dekket. Ruud har det siste året vist at han ikke kun behersker spill på grus, og i Miami fikk han virkelig vise verden at han ikke bare er en grusspesialist.
– Casper har den siste tiden spilt på seg mer og mer selvtillit, og når du slår en toppspiller som Zverev (semifinalen i Miami, journ.anm), så gjør det noe med flyten videre. Med flere topplasseringer i banken, så blir det også enklere for han å stå stødig i de situasjonene senere.

Bra trekning

I Masters 1000-turneringen i Monaco er Casper Ruud seedet som nummer fire, noe som betyr at han nok en gang står over den første runden. I 2. runde møter han enten danske Holger Rune (79), som Oslo-gutten gruste i samme turnering i fjor, eller russiske Aslan Karatsev (30).
– Casper bør ikke ha noe problem med noen av de to, men det blir nok en tøff første kamp uansett. Kampen mellom Karatsev og Rune er ganske åpen, til tross for den store rankingforskjellen, og Rune er mye bedre enn det han var i fjor, forklarer Christer Francke.
Skulle Ruud vinne kampen mot de to, venter vinneren av serbiske Dusan Lajovic (49) eller bulgarske Grigor Dimitrov (29). Nordmannen er seedet høyest i sin del av tablået, men på samme halvdel finner vi store navn som Novak Djokovic og Carlos Alcaraz.
Discovery-kommentatoren mener det er en bra trekning for Casper Ruud.
– Det er veldig åpent, men dette er nok en av de «lettere» trekningene. Dette viser også at det er en stor fordel for Casper å være seedet høyt, for da har han større forutsetninger for å kommer lenger i turneringene.

– Ruud kan vinne turneringen

Christer Francke legger ikke skjul på at tennisesset fra Snarøya er en av favorittene i Monte Carlo.
– Ruud er absolutt en av de som snakkes mest om før denne turneringen. Det virker som at han også takler å være favoritt i turneringer, så det gjør også at man har litt høye forventinger, legger Francke til.
– Er han favoritt i Monte Carlo?
– Ja, han kan vinne denne turneringen.
Det store favorittstempelet gir han derimot til en 18 år gammel tenniskomet. Carlos Alcaraz (11) var mannen som slo Casper Ruud i finalen i Miami, og i Monte Carlo seiler «den neste Nadal» opp som favoritt.
– Alcaraz er veldig spennende og kan fort vinne denne turneringen også. Djokovic er jo et stort navn her, men det er lenge siden han har spilt Masters 1000, så skal ikke se bort fra at Alcaraz slår ut Djokovic i en kvartfinale.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame