Populære sporter
All sport
Vis alt

Djokovic ustoppelig i Paris Masters-finalen

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 03/11/2019 klokken 17:49 GMT+1

Verdensener Novak Djokovic sikret seg sin femte triumf i Paris Masters i tennis. Canadieren Denis Shapovalov ble slått i strake sett i søndagens finale.

Match point Djokovic v Shapovalov

Foto: Eurosport

Det ble ingen «drømmefinale» mellom nummer en og to i verden ettersom Shapovalov tok seg til finalen på walkover. Rafael Nadal måtte trekke seg rett før lørdagens semifinale skulle starte. Årsaken var problemer med en magemuskel.
Søndagens finale ble aldri helt spennende, til det var Djokovic for suveren. Spesielt serven til serberen hadde Shapovalov problemer med. Djokovic brukte under en halvtime på å ta hjem det første settet med 6-3. Det andre settet varte noe lenger og endte med 6-4.
20-åringen var litt bedre med i det andre settet, men aldri i nærheten av å bryte motstanderens serve. På stillingen 3-3 klarte endelig Djokovic å bryte. Han så seg aldri tilbake og kunne serve hjem seieren på stillingen 5-4.
– Det var en flott turnering for meg, der jeg ikke tapte et eneste sett, sa Djokovic.
– Jeg har spilt bra, spesielt de tre siste dagene. Selvsagt var Denis noe preget ettersom en Master-finale er en ny erfaring for ham, sa Djokovic om sin unge motstander. Selv spilte han sin 50. Masters-finale.
– Begge servet godt i finalen. Jeg var solid og klarte å bryte motstanderen når jeg trengte det. Det var nok denne gangen, sa den 32 år gamle serberen.
Djokovic spilte sin sjette finale i den franske hovedstaden. Fire ganger tidligere har han gått seirende ut av storturneringen i Paris, senest i 2015. Det gjør at han er den mestvinnende spilleren gjennom tidene i turneringen. I fjor tapte han i strake sett for russeren Karen Khatsjanov.
Tross seieren mister Djokovic førsteplassen på verdensrankingen til Nadal kommende uke, men han har fortsatt sjansen til å avslutte året som verdensener. Det blir i så fall for sjette gang og vil være tangering av rekorden til Pete Sampras.
Neste søndag starter ATP-verdenstourfinalen i London. Det er forhåpentligvis også Nadal på plass sammen med de sju andre beste mannlige spillerne i verden.
(©NTB)
picture

Roste Djokovic: – Det var crazy

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame