Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud slo ut Murray: – Har vært en inspirasjon

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 01/10/2021 klokken 08:07 GMT+2

Tidligere verdensener Andy Murray bød på god motstand for Casper Ruud, men den norske tennisstjernen tok seg videre til kvartfinalen i turneringen i San Diego.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Andy Murray 7-6, 6-4
Etter et jevnt førstesett så det ut til at Ruud kunne få en enklere vei til settseier da han brøt Murray ved første anledning. De brøt hverandre i de fire siste gamene, og med 6-4 kunne Ruud smile for avansement.
Nå venter Lorenzo Sonego i kvartfinalen. Italieneren er rangert som nummer 23 i verden. Han slo 21 år gamle Sebastian Korda fra USA i strake sett.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud fikk tildelt «hederspris»: – Det er en ære

En legende og inspirator

Etter kampen natt til fredag skrøt Ruud av Murray.
– På motsatt side sto en legende fra de siste ti årene. Han har kjempet seg tilbake fra en veldig alvorlig skade. De siste 10-15 årene har det vært en inspirasjon å se ham på TV – hvordan han kjemper og aldri gir opp, sa Ruud da han ble intervjuet foran publikum i byen sør i California.
– Han spilte på et høyt nivå i dag, la nordmannen til.
Casper Ruud måtte finne seg i å være favoritt før kampen mot Murray, som for fem år siden var verdens beste tennisspiller. Den 34-årige skotten kom inn i turneringen i California på wildcard.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Björn Borg om Ruud: – Vært ekstremt god

Nummer 10 i verden

Det var første gang Ruud møtte Murray, som i dag er rangert som nummer 109 i verden. Ruud innehar 10.-plassen på ATP-rankingen.
Tidligere denne sesongen har Ruud tatt tre ATP-titler på tre uker. Det hadde ingen klart før ham siden nettopp Murray i 2011. Til sammen har det blitt fire turneringsseirer denne sesongen for 22-åringen, som er andreseedet i turneringen i San Diego.
Andrej Rublev er førsteseedet og møter argentineren Diego Schwartzman i kvartfinalen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame