Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud har fått hvile i flere uker – tirsdag er han klar for ny turnering: – Det er viktig

Marius Medby

Publisert 24/10/2022 klokken 18:01 GMT+2

Casper Ruud sier til Discovery at han har lyst å gjøre en bra turnering i Sveits.

Casper Ruud of Norway hits a return against Jaume Munar of Spain during their men's singles match at the Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 4, 2022

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruud mot Stan Wawrinka på discovery+ klokken 19:00
Tirsdag går Casper Ruud løs på en ny turnering, Swiss Indoors Basel.
Nordmannen kom til Basel på fredag. Siden Japan Open har Ruud fått flere uker med hvile og trening, noe som kan vise seg å være viktig for tennisstjernen.

Lang sesong

Ruud skal spille mot sveitsiske Wawrinka. Ruud røk ut i første runde i Japan Open. Nå er han klar for å imponere i Sveits.
– Jeg kom til Basel på fredag. Det ble en liten periode hjemme etter Japan, hvor jeg ikke trengte å tenke på turneringer og kamper på noen uker. Det har generelt vært en bra treningsperiode. Det har blitt en lang sesong i år, og den er enda ikke ferdig. Da er det ikke like lett å få like mye trening. Derfor har det vært bra å få en periode hjemme med ekstra trening, sier Ruud til Discovery.
Før turneringen er Ruud ranket som nummer to i turneringen. Selv sier nordmannen at turneringen er viktig, og han ønsker å avslutte bra.
– Det er viktig å gjøre det bra. Turneringen er ikke verdens største, men jeg er motivert for å ha en bra avslutning. Nå har jeg fått hvilt kropp og hode, og håper jeg kan gjøre det bra. Det kan vise seg å være viktig med tanke på sluttplassering. Jeg er hvert fall motivvert for å gjøre noen gode uker og turneringer fremover, sier Ruud.

Tøft møte

Discoverys tennisekspert, Svein-Espen Lindås Olsen, tror hjemmefavoritten Wawrinka kan bli vanskelig å slå.
– Jeg tror det kommer til å bli en helt jevn kamp. Ruud har ikke vært helt i superform i det siste og Wawrinka spiller oftere gode kamper nå, sier Lindås Olsen og fortsetter:
– Han slo blant annet Daniil Medvedev i tre sett i Metz for to uker siden og gikk til semifinalen. Der måtte han derimot gi seg da han ble utslitt.
Første gang Casper Ruud konkurrerte i Basel var i 2019. Da tapte nordmannen i den andre kvalifiseringsrunden. Nå er han ranket som nummer tre i verden på ATP-rankingen og jakter sin fjerde tittel for sesongen. Ruud har tidligere hatt suksess i Sveits, da han har vunnet fire av sine ni ATP-trofeer i landet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame