Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud møter stjerne: – Ett av de råeste en-hånds backhandslagene vi har sett

Adrian Nordvik

Oppdatert 24/10/2022 klokken 16:20 GMT+2

Det kan bli tøft for Casper Ruud når han spiller sin første runde i Swiss-Indoors Basel på tirsdag, men Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen mener nordmannen har èn stor fordel.

Casper Ruud på Laver Cup

Foto: NTB

Det kommer ikke til å bli en enkel første kamp for Casper Ruud, som skal møte hjemmefavoritten Stan Wawrinka i åpningskampen i Basel. Sveitseren har vunnet tre Grand Slams og har vært i verdenstoppen i tennis. Men i 2021 pådro sveitseren seg en skade som han slet med i 13 måneder. Det var så ille at han vurderte å legge opp som følge av plagene.
I 2022 har det blitt mer tennisspill på den tidligere verdenstreeren. De store resultatene har uteblitt, men i slutten av september tok han seg til semifinalen i under 250-turneringen i Metz der det ble tap for Alexander Bublik.
Discoverys tennisekspert Svein-Espen Lindås Olsen tror Wawrinka kan bli en tøff nøtt for Ruud.
– Jeg tror det kommer til å bli en helt jevn kamp. Ruud har ikke vært helt i superform i det siste og Wawrinka spiller oftere gode kamper nå, sier Lindås Olsen og fortsetter:
– Han slo blant annet Daniil Medvedev i tre sett i Metz for to uker siden og gikk til semifinalen. Der måtte han derimot gi seg da han ble utslitt.
Første gang Casper Ruud konkurrerte i Basel var i 2019. Da tapte nordmannen i den andre kvalifiseringsrunden. Nå er han ranket som nummer tre i verden på ATP-rankingen og jakter sin fjerde tittel for sesongen. Ruud har tidligere hatt suksess i Sveits, da han har vunnet fire av sine ni ATP-trofeer i landet.
Lindås Olsen tror at fysikken kommer til å bli helt avgjørende om nordmannen skal stikke av med seieren.
– Fysikken blir helt avgjørende om Ruud skal ha mulighet til å vinne. Men på rask hardcourt og hjemmebane så tror jeg at «Stan the man» finner ekstra krefter og kan bli farlig. Han har ett av de råeste en-hånds backhandslagene vi noen gang har sett og den kan bli tøff og stå imot, sier Lindås Olsen.
Eksperten har likevel troen på at nordmannen skal stikke av med seieren mot Wawrinka, men tror ikke nødvendigvis at han kan gå hele veien.
– Jeg tror dette blir en helt åpen kamp. Blir det et avgjørende sett så tror jeg at Ruud vinner på fysikken sin. Det er en tøff turnering og en tøff trekning, sier eksperten og fortsetter:
– Selv med seeding nummer to kan Ruud møte store navn hele veien. Han må spille meget bra hvis han skal vinne denne tittelen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame