Populære sporter
All sport
Vis alt

Trekkes frem som storfavoritt: – Ekstrem

Even Lübeck

Oppdatert 02/07/2023 klokken 13:49 GMT+2

Discoverys eksperter Ola Bentzen og Dorthea Faa-Hviding trekker frem flere navn på spørsmål om hvem de tror vinner Wimbledon på damesiden.

Elena Rybakina og Aryna Sabalenka

Foto: Getty Images

Mandag 3. juli går startskuddet for den anerkjente og prestisjefulle Wimbledon-turneringen i London. 12 dager senere er det finale for kvinnene på All England Lawn Tennis and Croquet Club i den største gressturneringen for året.
Verdensener Iga Swiatek må naturligvis regnes med som en av de største favorittene, men våre eksperter Dorthea Faa-Hviding og Ola Bentzen trekker frem andre navn i denne artikkelen.
Dette er ekspertenes favoritter til å vinne Wimbledon:
Aryna Sabalenka:
– Hun er min favoritt. Hun har et stort spill, og både serven og returene hennes er ekstreme. Å bryte henne om hun spiller på topp er ikke lett. Hun har en semifinale fra 2021 i Wimbledon fra tidligere og jakter sin andre Grand Slam-seier i karrieren og i 2023. Jeg tror fort den kan komme her, sier Bentzen.
– Veldig hardtslående og en god forehand. Jeg tror hun kommer inn med masse motivasjon etter at hun gikk på en smell mot Karolina Muchova i semifinalen av Roland-Garros, da hun hadde matchball og ledet 5-2 i tredje sett, men tapte. Hun er nok fryktelig revansjesugen. Og underlaget på Wimbledon passer henne veldig bra, sier Faa-Hviding.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Tar til tårene: Her blir balljenta truffet av slaget

Petra Kvitova:
– Hun er steinbra på gress, slår hardt og har en god serve. Hun vunnet der to ganger (2011, 2014) og vant oppkjøringsturneringen i Berlin forrige uke. Det er min største favoritt, sier Faa-Hviding.
Jelena Rybakina:
– Hun vant i fjor og kommer inn med massevis av selvtillit. Hun har en god serve, spiller hardt og flatt og har et fint treff på ballen. Jeg blir ikke overrasket om hun tar seg til finale i år og, sier Bentzen.
– Hun har et spill som passer Wimbledon-gresset bedre enn Swiatek. Hun vant i fjorog er veldig god når hun har mye selvtillit, som hun har nå, sier Faa-Hviding.
Iga Swiatek:
– Jeg holder Swiatek under Rybakina og Sabalenka. Hun kan fint vinne og har spillet til det, men på gress er de to andre litt større favoritter. Swiatek spiller litt mer Nadal-tennis med mer spinn på ballene og med litt større risiko, som ikke alltid lønner seg på gress, sier Bentzen.
Faa-Hviding trekker også frem Jelena Ostapenko som en joker.
– Hun vant oppkjøringsturneringen i Birmingham og har et veldig høyt toppnivå, samt et lavt bunnivå. Hun kan ryke i første runde og hun kan vinne. Man vet ikke hva man kan vente seg, men hold øynene oppe for henne, avslutter hun.
Sett denne?
picture

Verdensstjernen hyllet motstanderen: – For en herlig type han er

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame