Populære sporter
All sport
Vis alt

Eksperten overrasker med sin Wimbledon-favoritt: – Nå er tiden inne

Even Lübeck

Publisert 03/07/2023 klokken 11:19 GMT+2

Carlos Alcaraz? Novak Djokovic? Eller noen helt andre? Ekspertene har plukket ut sine favoritter til å vinne Wimbledon - og er ikke enige.

Carlos Alcaraz & Novak Djokovic

Foto: Getty Images

  • Følg Casper Ruuds åpningskamp i Wimbledon mot Laurent Lokoli fra og med kl. 15.00 på MAX, discovery+ og Eurosport.no!
Mandag 3. juli går startskuddet for den anerkjente og prestisjefulle Wimbledon-turneringen i London. 13 dager senere er det finale på All England Lawn Tennis and Croquet Club i den største gressturneringen for året og i en av de fire Grand Slam-turneringene.
Discoverys eksperter er uenige om hvem de tror kommer til å vinne. Novak Djokovic, som har vunnet de siste fire gangene turnerningen har blitt arrangert (ingenting i 2020 på grunn av covid), er storfavoritt på oddsen, mens Carlos Alcaraz følger et stykke bak. Så er det et havgap til de neste konkurrentene. Slik tror også ekspertene det kommer til å bli.
– Jeg har de to langt foran de andre, erkjenner både Ola Bentzen og Dorthea Faa-Hviding.
Bentzen sier:
– Det er jevnere enn det har vært før, men så lenge Djokovic er så god som han er, er han mannen å slå. Jeg har han som favoritt, til det motsatte blir bevist.
Faa-Hviding er ikke helt enig:
– Jeg tror dette er året hvor Alcaraz slår Djokovic.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Må le etter Djokovic-spøk

Dette er favorittene til Bentzen på herresiden:

Novak Djokovic:
– Han har vært enda bedre på gress enn han har vært på grus de siste årene. Det er ingen grunn til at han ikke er blant favorittene. Novak har mye erfaring på det underlaget, og for unggutta som spiller lite på gress tar det ofte lengre tid å ta store steg. Erfaring på gress er enda viktigere enn på andre dekker og det er ikke så mange som takler å spille på gress. Jeg tror Novak vinner igjen.
Carlos Alcaraz:
– Jeg har Alcaraz i kategorien under Djokovic fordi han ikke har den erfaringen på gresset som Djokovic har. Han er best når det gjelder og derfor holder jeg Novak som større favoritt. Når det er sagt... På en gitt dag har Alcaraz spillet til å slå hvem som helst, men da må Alcaraz være på topp. Jeg hadde ikke nevnt ham blant de største favorittene om han ikke hadde bevist det han gjorde i Queens (vant). Det var imponerende. Han har evnen til å justere og gjøre det som skal til for å vinne. Men som sagt tror jeg det blir litt for tøft mot Djokovic.
Jokere:
Taylor Fritz: – Han har en kjempeserve og er oppvokst på raske hardcourtbaner. Han har et spill som passer bra til å gjøre det bra i Wimbledon og han kan fint nå langt nå om han finner formen.
Felix Auger-Aliassime: – Han er ikke så god på gress, men når han får det til å stemme, kan han fort gå til semifinale eller finale.
Alexander Bublik: – I best av fem tror jeg ikke han går hele veien til semi eller finale, men han kan slå de fleste på en gitt dag. Han har et så stort talent som man så sist uke, da han vant i Halle. Han begynner å få ut potensiale sitt, men er ikke stabil nok.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Alcaraz-slag sjokkerer: – Hvordan er det mulig?!

Dette er favorittene til Faa-Hviding på herresiden:

Carlos Alcaraz:
– Jeg har Alcaraz over Djokovic. Alcaraz gikk på en smell mot Djokovic i Roland-Garros, så jeg er sikker på at han har vært sykt nøye med oppladningen. Alcaraz kommer fra gress-seier i Queens og kommer til å være veldig fokusert. Han har et fantastisk spill, og om han er skadefri og ikke får kramper, tror jeg han slår Djokovic her.
Novak Djokovic:
– Djokovic har vunnet de fire siste gangene, så det er klart at han er favoritt i alle turneringene han stiller i. Han har naturligvis massevis av selvtillit, men jeg går og venter på at Alcaraz skal slå han i en stor kamp. Jeg synes også han så veldig sliten ut mot slutten av Roland-Garros. I tillegg er det en stor belastning å spille på gress.
Også Faa-Hviding mener disse to er i en egen klasse for seg selv. Hun har flere darkhorses:
Jokere:
Daniil Medvedev: – Han slicer bra og har et bra spill til gress. Så spørs det om han er motivert og fokusert og mentalt til stede. Vi kommer til å se tidlig om han har turneringen og er påskrudd.
Nick Kyrgios: – Spilte finale her i fjor og har så sykt mye selvtillit. Samtidig har han vært skadet i det siste og ikke spilt noe på lenge. Er han på topp kan han utfordre Alcaraz og Djokovic.
Holger Rune: – Rune spiller rask tennis og liker at det går raskt. Han trives på gress, men har ofte nok med seg selv. Klarer han å være mentalt til stede gjennom hele turneringen?
Alexander Zverev: – Han server fantastisk, spiller bra og er på vei tilbake. Han så litt sjanseløs ut mot Casper i Paris, men han er bra på gress.
Sett denne?
picture

Her skriver Djokovic tennishistorie: – Han er for alvor «The Goat»

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame