Populære sporter
All sport
Vis alt

Stusser over Ruuds gressplan: – Skulle ønske det var annerledes

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 19/06/2023 klokken 21:19 GMT+2

Casper Ruud har bestemt seg for kun å spille én gressturnering i årets sesong. Discoverys tenniskommentator skulle gjerne sett at underlaget ble prioritert mer.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

24-åringen fra Snarøya skal snart i aksjon i Wimbledon. Turneringen går av stabelen i starten av juli.
Det blir også Ruuds eneste turnering på gress. Han hadde opprinnelig planer om å spille i Halle, men valgte istedenfor å prioritere hvile.
– Han dropper Halle. Er sliten etter en lang grussesong, bekreftet far og trener Christian Ruud til NTB i forrige uke.
Dermed er forberedelsene inn mot Wimbledon minimale for Snarøya-gutten, og Discoverys tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen skulle gjerne sett at Ruud hadde satt av mer tid til gressesongen for å forsterke mulighetene sine til å prestere i årets tredje Grand Slam.
– Når du er nummer fire i verden skal du selvfølgelig spille Wimbledon, og jeg mener Ruud fint kan gå til uke to. Han har våpnene til å gjøre det, men da burde han kanskje ha spilt Halle, spekulerer kommentatoren.

– Bør prioritere Wimbledon

Ruuds lille turneringspause kommer etter en hektisk grusperiode. Først gikk han til semifinalen i Masters 1000-turneringen i Roma. Uken etter var han på plass i Genève, før han banket til med en finaleplass i Roland-Garros i starten av juni.
3. juli er er han tilbake på ATP-touren.
– Jeg skulle ønske at det var annerledes, men han må prioritere gjennom en så lang sesong. Han kan ikke spille alt, men er det noe jeg føler Casper mangler, er det å bli litt tryggere på gresset, sier Lindås Olsen.
Han tror nordmannen har det som skal til for å kunne overraske positivt i Wimbledon, men det krever at han gir seg selv nok tid til å bli komfortabel med underlaget.
– Vi skal respektere prioriteringen, og skal han hvile er det kanskje greit at han gjør det her. Men jeg synes at han etter hvert burde prioritere Wimbledon, for det er en av de viktigste turneringene.

Må ha troen

I fjor deltok Ruud i to gressturneringer, i tillegg til noen showkamper i forkant av Wimbledon.
Da endte det med en exit i første kamp mot Ryan Peniston i Cinch Championships. I Wimbledon fikk han med seg én seier. Nordmannen slo Albert Ramos-Vinolas, før han røk i andre kamp mot Ugo Humbert etter fem sett.
Discoverys kommentator etterlyser en sterkere tro fra Ruuds side på at han kan gjøre det bra på underlaget han trives minst på.
– Det er ikke sikkert Casper tror han kan vinne turneringen, men det kan du når du er nummer fire. Da er du faktisk så god. Så gjelder det å ha litt flyt og tro på spillet. Om noen år så forstår han kanskje at han kan prestere der også.
Lindås Olsen trekker fram Rafael Nadal som et eksempel. Til tross for at han er kjent som kongen på grus, har han vunnet Wimbledon to ganger.
– Det var mange som mente at han ikke kom til å vinne Wimbledon siden han ikke hadde spillet til det. Når du er nummer fire i verden, kan du vinne hva som helst. Det må du bare ha troen på.

Nøytraliserer våpenet

Men så er det heller ikke tilfeldig at Ruud så langt i karrieren har prestert dårligst på gress. Det er store forskjeller å spille på det grønne underlaget kontra grus og hardcourt, ifølge Lindås Olsen.
– Det er en helt annen «feeling» på gresset. Du må bevege deg nærmest silkemykt. Trykker du for mye fra, vil du skli og falle. Det er en helt annen bevegelse.
Nordmannens spillestil er også først og fremst egnet til å spille på den røde grusen.
– Han har spilt den tunge spinnen sin uavhengig av underlaget. En ball som spretter høyt på grus - som er Ruuds største våpen - spretter mye lavere på gress. Ruuds største våpen blir egentlig perfekt for motstanderne, så våpenet forsvinner på grunn av underlaget, sier Lindås Olsen.
Kommentatoren mener likevel at Ruud kan være en vrien nøtt på gresset dersom han tilpasser spillet sitt mer til underlaget.
– Hvis Ruud kan spille litt annerledes, litt flatere og bruke litt mer slice, vil han også bli farligere. Det trenger selvfølgelig trening. Han må øve på å spille på den måten.
– Jeg er sikker på at Casper kan bli bedre på det dersom de bestemmer seg for å prioritere det, legger han til.
Sett denne?
picture

Må le etter Djokovic-spøk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame