Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud etter Wimbledon-kollapsen: – Rotet det bort

Oppdatert 07/07/2023 klokken 08:49 GMT+2

Casper Ruud hadde alle tiders mulighet til å skrive historie på en av tennis-verdenens største scene. Kampen endte med et oppsiktsvekkende tap, og 0-6-tap i siste sett.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

– Jeg blir brutt tidlig, så er det to lange game fra 0-1 til 0-3, hvor jeg har gameballer i begge gamene, og klarer å rote det bort dessverre.
Det sier Casper Ruud til Discovery etter fadesen mot 142-rankede Liam Broady.
– Når man står med double-break her på gress, så blir det vanskelig så klart, og han vokser på det. Samtidig klarer jeg ikke å hente meg inn etter det dessverre, og det er vel litt sånn jeg ser på det, fortsetter Snarøya-gutten.
Nordmannen har aldri tatt seg videre fra runde to i Wimbledon. Det maktet han heller ikke å gjøre torsdag ettermiddag, tross ranking-differansen på 138 plasser.

Ingen gress-favoritt

Ruud er som kjent ingen gress-spesialist. På tross av dette har han et stort ønske om å likevel gjøre det bra i disse turneringene.
– Jeg har lyst til å prøve å få det til her, men jeg er vel realistisk nok til å innse at mitt spill ikke passer superbra for gresset, sier han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Tennisyndlingen vrir seg i smerter

På tross av at han er en av tungvekterne i tennis-verdenen, er han klar på at også han har begrensninger.
– Klart jeg hadde høy seeding og sånne ting, men jeg ser på en måte ikke på meg selv som noe sånn storfavoritt til å gjøre det veldig bra, men så klart, man prøver å ta de seirene man kan få, sier Ruud.

Et av karrierens store mål

– Jeg har et mål i karrieren å prøve å få det til bra her en gang. Det skjedde ikke i år, men det kommer nye muligheter, sier han energisk.
Videre sier han at han gleder seg til å komme tilbake for å revansjere årets exit.
– Det er ikke mange som får spille her, så det er en fin opplevelse. Jeg skulle gjerne vunnet, men det ble ikke sånn denne gangen. Jeg får prøve igjen neste år, sier den sindige nordmannen.

Skryter av Wimbledon

Ruud beskriver den totale opplevelsen i London som svært positiv.
– Jeg har hatt noen fine dager her i Wimbledon og det er en fantastisk turnering. De tar veldig bra hånd om spillerne. Vi har det veldig fint her, sier Snarøya-gutten fornøyd.
Videre mener han Wimbledon er noe av det gjevere i tennis-verdenen.
– Det er jo en av de største turneringene så klart. Wimbledon er jo kanskje den aller største på verdensbasis når du tenker på navn, og hvor stort det er. Det er ekstremt mye tradisjon og historie her, avslutter han.
Fått med deg denne?
picture

Skandalescener – her stormer miljøaktivister banen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame